divendres, 30 d’abril del 2010

CINEMA: "Iron Man"

per Ignasi Arbat

Aquesta setmana s’estrena a tots els cinemes Iron Man 2. M’encantaria recomanar-vos aquesta peli, però si decidiu plantar-vos a la porta del cinema i exigiu passar sense pagar perquè heu llegit una recomanació a la magnífica web La cultura no val res, el més probable és que avisin a seguretat o, si la vostre actitud persisteix amb violència, us emporteu un ull de vellut. Com que no vull que això passi perquè desitjo que els nostres lectors i lectores estiguin ben guapos i guapes, el que farem és recomanar-vos la primera entrega d’Iron Man, que la podreu trobar a les biblioteques i probablement també, la doni algun canal de tele, aprofitant l’avinentesa que s’estrena la segona part.


Serveixi d’excusa als que no l’han vist encara que redimeixin aquest pecat a la seva vida i es llencin a continuar seguint les aventures d’aquest playboy que juga a ser un superheroi.

Primer de tot indicar que l’elecció de l’actor protagonista no podia ser la més indicada. Robert Downey Jr. ha nascut per ser Tony Stark, l’arter ego d’Iron Man. Els seus problemes personals, que afortunadament queden en el passat amb l’alcohol i les drogues, es poden comparar amb els que el mateix Stark va viure a la seva col·lecció mensual de Marvel Comics. Al cantó de Robert Downey Jr. hi trobem a Gwyneth Paltrow, que interpreta a Pepper Potts, la fidel ajudant enamorada en secret del nostre protagonista, i Jeff Bridges, el dolent de la funció, interpretant a l’ambiciós empresari Obadiah Stane.

Iron Man és deutora del seu origen a la vinyeta i aquesta pel·lícula sembra la llavor d’idees futures que en el futur poden donar molt de joc. Com ara, resultarà un problema que Tony Stark sempre tingui un whisky a punt? Qui hi ha darrera de la secta que segresta a Tony Stark a l’inici del film? El seu director, i també actor Jon Favreu, va deixant anar conceptes o idees recollides del còmic que no desenvolupa a l’espera d’explicar-les en futures pel·lícules. Idees que seran captades pels que ja coneixen el personatge i que han estat explotades en els còmics.

Iron Man no només funciona pels seus magnífics actors, si no també per ser un entreteniment de qualitat. Els personatges enganxen i el guió és trepidant. Favreu aconsegueix captar l’essència del còmic de la Marvel, endinsant-nos en un univers de meravellaves on la diversió està garantida.

Iron Man va ser la primera pel·lícula produïda per Marvel Studios, amb l’objectiu de crear un univers cinematogràfic comú, de tal forma que els personatges que apareixen en una de les pel·lícules ho poden fer a una altra. Això ja ha passat, Tony Stark apareixia a El increíble Hulk, i ho farà també a la pel·lícula Los Vengadores, que dirigirà Joss Whedon, responsable de Buffy i Firefly, i que reunirà a Iron Man, Thor i el Capità Amèrica en una pel·lícula que s’estrenarà al 2012, abans de que ho faci una tercera part d’Iron Man. Recordem que Thor i el capità Amèrica estrenen pel·lícula l’any que ve. La primera dirigida per Kenneth Branagh i la segona per Joe Johnston.

Iron Man és un espectacle, una de millors pel·lícules de superherois, de les moltes adaptacions que s’estan fent. Entra directament a la primera divisió on també hi posariem les dues primers parts d’Spider-man i X-Men.

I no cometeu la temeritat d’aturar la projecció d’Iron Man en els títols de crèdit finals, darrera d’ells s’amaga una escena importantíssima de cara al futur del personatge.



Per Ignasi Arbat (del programa de ràdio "ningú no és perfecte" http://www.grn.es/ningunoes/)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada