dimarts, 13 d’abril del 2010

RECOMANACIÓ LLIBRES

per Àlex Gómez-Font

Un acostament a la biblioteca municipal.


Quan em van convidar a fer un article quinzenal sobre una recomenació literària em van assaltar tots els dubtes. Què recomenar, una novel·la, un assaig, un llibre d’història, una revista... Qualsevol recomenació es força complicada ja que a la hora de ser servida sempre es tendeix a ser un tant subjectiu i en conseqüència si recomano el que a mi m’agrada o em sembla que pot agradar no té perquè ser del gust de tothom. És per això que per aquesta primera presa de contacte amb tots vosaltres m’he decantat per una recomenació general a la lectura, sobretot per tots aquells que sempre han pensat que tot això de llegir és aburrit o no hi acaben de trobar el què. Als que llegiu amb asiduitat o pràctiqueu aquest esport amb normalitat també podeu probar de seguir aquestes pautes per tal de endinsar-vos en lectures noves o descobrir nous géneres o formes de llegir.

Per començar triarem el lloc on trobar tot tipus de llibres, lectures i a la vegada xafardejar i rebuscar fins que aconseguim donar amb alguna joia. El lloc en qüestió és qualsevol biblioteca municipal a la qual podem accedir tots i gaudir de tot el que hi ha. Un cop som a dins de la biblioteca podem desplaçar-nos pels diferents espais i descobrir els diversos formats. Si ens ve de gust saber sobre l’actualitat trobarem la majoria dels diaris on ens posarem al corrent del que està passant. Pels amants de l’esport ens aturarem a l’entrevista d’aquell gran jugador de futbol. Si passem de la premsa del dia i no acabem de trobar per on començar podem pensar en les vacances, segur que tenim algun viatge pendent per fer o algun lloc que ens agradaria anar. Ens acostarem a la prestatgeria on hi ha les guies de viatges i allí podrem xafardejar i trobar el país o ciutat que busquem. Ens endinsarem en la seva lectura i característiques i així acabarem de filar el viatget o el lloc on ens agradaria anar. Que tot això no ens convenç i ens agrada la música, doncs al prestatge dedicat als llibres musicals segurament descobrirem la biografia d’aquell grup que ens agrada, o la història d’aquell gènere musical que tant ens apassiona. I així podriem anar seguint, anant buscant tot allò que ens pot interessar més, novel·la històrica, el best-seller de moda, el clàssic dels clàssics...

I ja per acabar que en la meva primer presa de contacte amb vosaltres no us vull donar gaire la brasa, quan aneu a la biblioteca preneu-vos-ho amb calma, no mireu el rellotge, no hi ha pressa, i sobretot regireu-ho tot fins que hi trobeu allò que us pot agradar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada