diumenge, 11 d’abril del 2010

RECOMANACIÓ TV: "DIBUIXOS ANIMATS"

per Jacint Casademont

Arriba un moment de la vida en què tots recordem amb passió i orgull les series de dibuixos animats que van marcar la nostra infància. Segur que una nova revisió d’elles ens tombarien les nostres creences amb facilitat, però en lloc de fer-ho preferim atacar cegament a les series actuals: que si són molt violentes (a cas no ho era Bola de Drac?), extravagants ( i Musculman no?) o sense sentit ( Dr. Slump també ho era)...si us fixeu totes elles eren animes i són els pilars dels vostres anys de “pa amb Nocilla” així que no critiqueu tant al manga, ok?

Bé doncs, he decidit comentar tres series d’animació actuals, dirigides al públic infantil, que potser us fan reviure el vostre infant interior.

Phineas y Ferb
Disney Channel
Resumir la sèrie, tot i la seva simplicitat formal, és complicada. Riure-te’n de Perdidos. Phineas i Ferb són dos germans amb una gran dosis d’imaginació capaços de construir qualsevol cosa, des de una màquina del temps a un parc aquàtic enmig del jardí de casa seu. Per xafar-lis els plans hi ha la seva germana Candance, que perd el cul tant per què la seva mare els castigui com pel noi més guapo de la seva classe. I per últim tenim a Perry, un ornitorinc, la seva mascota alhora que agent secret en lluita constant contra el malvat, i desgraciat, Dr. Heinz Doosfenshmirtz que sempre planeja dominar el món.

Com a mínim interessant, oi? Doncs a tot això hi pots afegir números musicals, des de l’estil crooner, a Brodway o MTV, milers de referències a la cultura pop i tonalades d’humor cínic.
I saps el millor? És una sèrie Disney.

Pocoyo
Clan Tv
Va dirigida als pre-escolars, però mare meva...la gaudeixo com ells o més. Pocoyo és un nen petit, vestit amb un pijama blau i viu en un escenari completament blanc. Els seus amics són un ànec, una elefant rosa, un ocell i un gos. Junts viuen aventures de set minuts on aprenen noves paraules i de pas valors. El narrador és el nostre conductor en aquest món ple d’imaginació (en la seva versió anglesa la veu és del gran Colin Firth) i tant aviat ens ensenya a ballar com no molestar als que descansen. Tant minimalisme i alegria és contagiós i addictiu al cent per cent.

El millor de tot, o pitjor, és que es tracta d’una producció catalana (barcelonina concretament) que va tenir que provar sort a Anglaterra i a hores d’ara és un fenomen mundial.


Bob Esponja
Clan Tv
En el fons del mar de les Illes Biquini viu en Bob dins una pinya. Treballa en un fast food, el seu veí és una estrella de mar i la seva mascota un cargol. La sèrie és hereva dels Ren & Stimpy o Vaca y Pollo però amb un to més encarat a tots els públic. Però no us enganyeu, en ella podeu trobar temes com l’addicció al sucre (amb síndrome d’abstinència inclòs) o l’explotació laboral. Vist amb ulls d’adult pot semblar tot plegat un xic pervers, però no és més que aventures innocents feta per gent no tant innocent. Molt recomanable.

I fins aquí un repàs de series dirigides a menuts, però que poden gaudir, i molt, els nostres paladars. Espero que lis doneu una oportunitat.

Jacint Casademont

(Programa de Ràdio "Ningú no és perfecte"
http://www.grn.es/ningunoes/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada