dimarts, 25 de maig del 2010

FIRA:“de tot CAT”

Per a2b

Aquesta setmana la proposta és doble o triple o més,... Un viatge o excursió, una fira, debats, taules rodones, tast de vins, tast de cerveses i concerts. Per a fer un cap de setmana ben complert. Es pot demanar més? Sí, és clar, però això ho posarà cadascú.


Primer de tot us oferim una excursió cap a Girona, capital prou bonica i interessant per tal d'anar-hi sense cap altre motiu que passejar-se i perdre's per la ciutat. I més ara que comença a fer bon temps i els dies de pluja sembla que queden enrera.

Que una excursió per Girona no us sembla prou, doncs us oferim una fira.

Del 4 al 6 de juny al Palau de Fires de Girona (FiraMerCAT) té lloc la fira “de tot CAT”, que consisteix en donar a conéixer totes aquelles empreses que etiqueten i defensen el català. Ja que la Generalitat no fa la seva feina i posa una llei -presa seriosament- obligant a aquest etiquetatge com a la resta de països del món, almenys en aquesta fira es donen a conéixer aquelles empreses sensibilitzades amb el fet cultural català i la llengua catalana i es sensibilitza a la resta d'empresaris i usuaris/compradors, que som tots.

Entre dos productes iguals, què ens costa triar l'etiquetat en català? Com és que ens sembla normal no poder llegir els productes en la nostra llengua materna? Imagineu que cada vegada que aneu a comprar ho tinguéssim tot en anglès? Tots coneixem l'anglès i l'entendríem, però no ho trobaríem normal, oi? Doncs perquè tal com estan les coses ara les trobem normals? El que es curiós és que la fira sigui promoguda precisament per l’Ajuntament de Girona, Fira de Girona, el Departament d’Innovació, Universitats i Empresa i la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, que és qui hauria de fer i aplicar aquesta llei.

I ara pensareu “per anar a una fira sempre es paga”. Tranquils. Aquí us podeu descarregar la Invitació per al “de tot CAT”.

Però si ni Girona, ni el tema fira no us motiven suficient, doncs encara us oferim més propostes. Dins les activitats paral·leles d'aquesta fira podreu trobar tot de debats, conferències i taules rodones. A més a més, es podrà fer un tast de vins i tast de cerveses per presentar-nos aquest tipus de productes del país. Però el més destacable d'aquest apartat són les actuacions dels diferents grups musicals de referència dins l'àmbit català. El repartiment estaria format per els: Belda i els Badabadocs, Teràpia de Shock, Macedònia, Els Amics de les Arts i Musiquetes de la Bressola.

Des d'aquí recomanar-vos especialment els Belda i els Badabadocs, molt divertits de veure actuar en directe, i Els Amics de les Arts, on les lletres de les cançons et faran com a mínim somnriure mentre recordes els dibuixos de Bola de Drac.

Aquí tens el vídeo del grup:
http://www.youtube.com/watch?v=9RW3VTdILBg

De tot CAT - http://www.detotcat.cat/

FiraMerCAT – Girona del 4 al 6 de juny

Per a2b.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada