dilluns, 3 de maig del 2010

MÚSICA: "SPARKLEHORSE"

per Johnjoebegood

El passat 6 de març, quan Mark es trobava a casa d'uns amics, va rebre un SMS. Va agafar un rifle, sortí al carrer i es disparà un tret al pit. Malgrat que no puc explicar els motius d'aquest desafortunat fet, sí que puc recomenar els 4 discos de SPARKLEHORSE; Conjugant melodia pop i voluntat experimental en albums desconcertants i brillants: "Vivadixiesubmarinetransmissionplot" (1998), "Good Morning Spider" (1998), "It's A Wonderful Life" (2001) i "Dreamt For Light Years In The Belly Of A Mountain" (2006).


Mark va confessar: "Tots els meus discos els he composat per expressar com em sento en cada moment de la meva vida. Tots surgeixen com una reacció a un moment negatiu". Son discos d'una imaginació desbordant, cadescú diferent del anterior, en plantejament i en resultats. El pes artístic d'aquest creatiu es inmens. Es il·lustratiu comprovar com entre els seus admiradors trobem al Tom Waits i PJ Harvey que van gravar amb ell. REM i Radiohead el van portar de gira. Patti Smith i Steve Albini han manifestat públicament la seva tristesa.

En els últims anys va anar més enllà per gravar amb Fennesz i Danger Mouse. "Dark Night Of The Soul" (2009), un pletòric i amarg epitafi amb la participació, entre d'altres, del Wayne Coine (Flaming Lips), Julian Casablancas (The Strokes), Frank Black (Pixies) i Iggy Pop fent-li tribut.

http://www.youtube.com/watch?v=0ZfgMrhUMGU

www.myspace.com/sparklehorse 

SPARKLEHORSE : Mark Linkous (1962-2010) Resplandor i Pèrdua.

Per Johnjoebegood.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Molen molt els posts del Johnjoe! Endavant!!

X.

Publica un comentari a l'entrada