dimecres, 21 de juliol del 2010

CINEMA: Festival Sitges 2010

Per Ignasi Arbat

Avui us parlaré una mica del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges 2010. Sí, ja sé que el festival de gratis en té poques coses. Concretament, l’espai Brigadoon, la programació del qual invita a no entrar-hi i sortir a veure qualsevol cosa, ni que sigui pagant. Però com que la setmana passada va tenir lloc la presentació del Festival a l’Fnac, i era gratis, aprofito i us explico una mica del que es va parlar. Aquest any el Festival tindrà lloc entre el 7 i el 17 d’octubre d’aquest any, així que som-hi i repassem les seves millors propostes.


Una de les més interessants serà el retorn de Takeshi Kitano al gènere yakuza a Outrage. Esperem que amb aquesta pel•lícula Kitano ens faci oblidar els espants que ha estrenat darrerament. Estrany és l’adjectiu que se m’acut de només pensar que el director xinès Yimou Zhang hagi fet un remake de Sangre fácil dels Coen. La truita es gira i ara són els orientals que fan remakes de pelis americanes. A servian film és la peli que ens venen con la pel•lícula extrema d’aquest festival. Afegeixen que serà un shock. Vist els precedents de cada any, la pel•lícula més extrema sol ser un bluf, amb tota probabilitat auguro que serà una decepció. La que promet més és The Last Exorcism, produïda i interpretada per Eli Roth (Hostel), que va passar no gens desapercebuda a Berlín. Afegim que també veurem la guanyadora de Cannes, Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Live. Personalment tremolo de pensar només que es va endur un premi a Cannes. Poseu-me el cronòmetre a veure quan de temps duro a la sala, això si no m’adormo abans. La quota: “promocionem el nostre cinema encara que sigui dolent”, hi trobem Los ojos de Julia amb Belén Rueda amb el que s’espera repetir l’èxit de l’avorrida El orfanato. No l’he vist, però fa mala pinta. El seu director és Guillem Morales, director que es creia David Lynch a El habitante incierto. En animació destaca Welcome to the Space Show que ens diuen que és la peli més important de l’any a Japó. Entre les propostes més diferents trobem el documental The People vs. George Lucas que analitza el fenomen Star Wars. El cinema d’arts marcials aquest any ens arriba des de Vietnam amb Clash. En la secció més radical del gènere, Midnight X-Treme destaco The Violent Kind dels anomenats Butchers Brothers, els Germans Carnissers, ja només pel nom dels directors m’hi apunto.

Un any més no hi faltarà La nit més zombi i les pel•lícules homenatjades aquest any són El resplandor, que ha fet 30 anys i Regreso al futuro que n’ha fet 25. Hi ha algú McFly? Continuarem informant!


Ignasi Arbat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada