dilluns, 19 de juliol del 2010

LLIBRES: "“FI”, L’ÒPERA PRIMA DE DAVID MONTEAGUDO"

Per Marta Fabián

Un dels llibres més venuts en la passada Diada de Sant Jordi va ser “Fi”, la primera obra de David Monteagudo, que es perfila com un dels èxits del 2010. El seu escriptor, que va descobrir la seva vocació literària als 40 anys, fins i tot ha aconseguit vendre els drets de la seva òpera prima al cineasta Alejandro Amenábar.


“Fi” explica la historia d’un grup d’amics que, passats els quaranta, tornen a reunir-se en un alberg de muntanya on acostumaven a fer-ho de joves. Però fa vint-i-cinc anys, durant la última trobada, a un d'ells li van fer una broma difícil d'oblidar. El grup es reuneix, però al cap d'unes hores comencen a succeir coses estranyes...

Tot i que sembla un argument força recorrent en la història del cinema –sobretot del cinema adolescent nord-americà–, aquest llibre atrapa els lectors des de la primera pàgina. A mig camí entre la novel•la psicològica i la ciència ficció, “Fi” no deixa indiferent, sinó que suscita en el lector una sèrie de preguntes sobre la realització personal, els remordiments, el perdó i l’esperança.

Les set edicions aconseguides en tan sols sis mesos demostra, sense cap mena de dubte, que probablement ens trobem davant la novel•la de l’any. L’èxit del llibre, degut en gran part al boca-orella, demostra que el talent sempre acaba per triomfar; sobretot si s’acompanya d’esforç i tenacitat, ja que Monteagudo no és cap escriptor novell. Aquest devorador de llibres, nascut a Galícia i resident a Catalunya, ja compta amb una desena d’obres escrites que de ben segur es convertiran en més èxits literaris.

Podeu trobar “Fi”, el primer llibre d’aquest autor revelació a algunes de les biblioteques de la xarxa de la Diputació de Barcelona. Podeu consultar la seva disponibilitat a:

http://sinera.diba.cat/search*cat/?searchtype=a&searcharg=monteagudo%2C+david&searchscope=171&submit=Cercar

Per Marta Fabián.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada