dijous, 14 d’octubre del 2010

MÚSICA: "M. Ward - "Hold Time"

"Hold Time" (09) és el sisè disc en solitari de M. Ward. No es pot dir que sigui sensiblement millor ni pitjor que la resta de la seva discografia. Els discos de Matthew Stephen Ward són un recorregut per la música d'arrel nord-americana (empeltada, això sí, del rock alternatiu dels últims anys) i és molt difícil situar alguna de les seves cançons en el temps si no en sabem res quan les sentim per primera vegada. Sense complir els requisits més formals del blues, moltes cançons d'aquest músic d'Oregon ens suggereixen imatges de camins polsegosos del sud dels Estats Units; els mateixos camins que devia trepitjar en Robert Johnson quan tornava de vendre's l'ànima al diable en una cruïlla de camins, com diu la llegenda.

Després de quatre discos amb una producció austera però efectiva, aquest últim disc continua la línia encetada amb l'anterior "Post-War" (06), en què es nota un enfocament més de banda i una millora en els recursos a l'hora de gravar. "Hold Time", com la resta de discos de M. Ward, no admet presses i, més que exigir l'atenció de l'oient, se n'apropia sense avisar. Sempre amb una producció intemporal, hi trobem cançons clarament pop com "Jailbird", peces hipnòtiques i espectrals com la que dóna títol al disc, mitjos temps folk, un duet amb la Lucinda Williams al clàssic country "Oh Lonseme Me" o una recreació instrumental i evocadora de l'estàndard "I'm a Fool to Want You" per tancar el disc.

M. Ward és un dels músics i productors més prolífics del panorama musical actual. A banda dels seus discos en solitari, ha col·laborat amb gent com en Conor Oberst (de Bright Eyes), la Neko Case, la Norah Jones (a qui va fer de teloner), Cat Power, la Beth Orton, en Howe Gelb o la Jenny Lewis. També és la meitat de She & Him, el duet que forma amb la cantant i actriu Zooey Deschanel. A més, és component de Monsters of Folk, el "supergrup" que va formar amb en Conor Oberst, en Jim James (dels My Morning Jacket) i el productor i músic Mike Mogis. El seu currículum creix constantment i impressiona. Però que no sigui això el que us convenci de res. Deixeu que ho facin els seus discos un cop premeu el botó d'engegada del CD o, encara millor, quan deixeu caure l'agulla sobre el vinil i el plat comenci a girar.

Podeu trobar "Hold Time" a moltes de les biblioteques municipals de la província de Barcelona: http://sinera.diba.cat/search*cat/?searchtype=X&searcharg=hold+time&searchscope=171&submit=Cercar

I també en altres biblioteques d'altres territoris de Catalunya: http://argus.biblioteques.gencat.cat/iii/encore/record/C%7CRb1487142%7CShold+time%7COrightresult%7CX5?lang=cat&suite=pearl

Per Xevi Canals.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada