dijous, 18 de novembre del 2010

INTERNET " APENDRE A TOCAR UN INSTRUMENT AMB YOUTUBE"

T'agradaria aprendre a tocar un instrument? Molts direu que sí però que no teniu temps. Direu que una escola de música val diners i demana sacrifici... Heu remenat per Youtube després de fer-vos aquesta pregunta? La xarxa és una font inesgotable, entre altres coses, de coneixement compartit. És aquella broma que tots hem fet més d'una i de dues vegades de dir allò de: “pregunta-li a Google, que ho sap tot”. Doncs a Youtube i altres plataformes de vídeo teniu recursos infinits per aprendre coses com, per exemple, tocar un instrument. Perquè està molt bé passar-se l'últim vídeo 'catxondu' de moda amb els amics però, com sempre, Internet ens permet anar molt més enllà.




El que més trobareu són vídeos per aprendre a tocar la guitarra, amb diferència. És fins i tot comprensible pel seu pes en la música popular de l'últim segle. I la procedència dels vídeos és, majoritàriament anglosaxona. També s'entén. Però un es pregunta, per reflexionar-hi una mica, com és que no hi ha vídeos per aprendre a tocar la gralla, per exemple?



Tot i així, us deixem alguns exemples perquè us animeu a provar-ho. No és només aprendre a tocar la guitarra, o la bateria o el piano (instruments cars i que a vegades ni ens caben a casa). Potser us animeu amb el djembé. O la ocarina!



Nocions bàsiques de Djembé (en anglès)

http://www.youtube.com/watch?v=uFh0UXH5uM4



Com triar la primera ocarina (en anglès)

http://www.youtube.com/watch?v=9DbSBYlMsr8

Per Cesc Valls.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada