dilluns, 15 de novembre del 2010

TELEVISIÓ : "DEXTER"

Amb uns guants de làtex, una indumentària adequada, bosses d’escombraries, un vaixell i un codi après a la perfecció, pots ser un gran assassí en sèrie. Aquest seria el plantejament inicial de Dexter, però clar, tot és molt més fàcil si ja neixes com assassí en sèrie.


I aquest és el cas d’en Dexter Morgan, el protagonista d’una de les millors sèries dramàtiques policíaques que s’estan emeten en l’actualitat. Perquè no totes les sèries policíaques han de ser amb el mateix patró de CSI o Bones, a vegades és molt millor estar del costat del crim.

En Dexter és forense especialista en sang, no té una vida diferent a la dels seus companys, és el típic que arriba cada matí amb cafè i pastes a la comissaria, és un fidel company, un padrastre divertit... és algú amb qui es pot confiar. O això és el que ell transmet.

Dexter podria semblar una altra sèrie superficial que cansa als pocs capítols de seguir-la, però, no us confieu. Res mai és tal com sembla. És una sèrie atípica, on, un únic personatge principal conviu amb una doble identitat i una doble vida, o això intenta ell, ja que una eclipsa l’altra. Vols saber-ne més?

Aquí tens una de les millors caretes de sèries que s’han fet fins ara:

http://www.youtube.com/watch?v=ej8-Rqo-VT4



La careta resumeix tot allò que és la sèrie: res no és el que sembla.

Amb uns plans que juguen amb el doble sentit de les imatges, se'ns mostra la cara més metòdica i maquiavèl•lica d’un gest tan insignificant com seguir la rutina de bon matí. O és que ningú s'ha imaginat presenciant un acte carnívor humà?


Cuatro emet Dexter en prime-time. A EEUU, s’està emetent la cinquena temporada. Val a dir que el final de la 4a temporada (SENSE SPOILERS) és un dels millors motius per seguir aquesta sèrie que no deixa de sorprendre capítol a capítol.

Si voleu, també disposeu de les temporades completes a la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. I, com sempre us recomano, tan si la veieu per TDT com en DVD, utilitzeu l’opció de seguir-la amb Versió Original. Així no us perdreu cap detall de la magnífica actuació de Michael C. Hall, reconegut per molts pel seu paper com a David Fisher a Six Feet Under (A dos metros bajo tierra).


Per Montserrat Puñet

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada