dimecres, 23 de març del 2011

CINEMA: "PENELOPE"


No, que ningú s’espanti. No estem promocionat RES relacionat amb Penélope Cruz, sinó que avui a LaCulturaNoValRes us recomanem la pel•lícula PENELOPE estrenada al 2006.

Protagonitzada per Christina Ricci (l'eterna Dimecres de La Família Adams), el film narra la història de Penelope Wilhern, l’única hereva noia d’una llarga generació de Wilhern. Això no hauria de ser notícia ni res rellevant si no fos pel fet que és víctima d’una maledicció familiar.

Amb una imatge i fotografia que recorda molt al clàssic (ara ja en podríem dir així) ‘Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain’, el director Mark Palansky ens explica un conte modern sobre una noia que ha tingut la mala sort de néixer noia en una família maleïda.

I és que néixer amb nas de porc per culpa d’un avi del teu rebesavi que va deixar abandonada a la seva xicota embarassada que, també és casualitat, era l’única filla de la bruixa del poble...és mala sort. I més si tens una mare obsessionada en trobar algú per trencar l’embruix (no us perdeu els càstings!).

Penelope viu tancada a casa seva rebent centenars de pretendents a trencar la maledicció que corren esfereïts en veure-la... però quan tot sembla estar perdut, apareix en Max Champion.

Una història entranyablement estranya que recorda als contes a l’estil de la Bella Dorment (amb nas de porc) amb grans pinzellades d’humor i canvis entremaliats d’argument.

Acompanyant a Christina Ricci trobem les cares conegudes de James McAvoy (‘Wanted’), Reese Witherspoon (‘En la cuerda floja’) i Catherine O’Hara (la mare de Macauly Culkin a ‘Solo en Casa’).

Si teniu l’oportunitat, mireu-la en versió original subtitulada.

Per Montserrat Puñet


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada