dimarts, 15 de març del 2011

LLIBRES: "ESPANYA, CAPITAL PARIS"


Una lectura molt recomanada és el llibre de Germà Bel (màster en economia per la Universitat de Xicago, catedràtic d'Economia Aplicada a la Universitat de Barcelona) titulat "Espanya, capital París", que ara, a més, es pot comprar en català amb el subtítol "tots els camins porten a Madrid". El llibre és un estudi històric sobre les infraestructures a nivell espanyol i el perquè d'aquestes.

Es remunta 3 segles enrere fins a l'actualitat. Molt útil en els dies que vivim per entendre què tenim i d'on venim i comprendre que si durant tres-cents anys d'història les coses han anat sempre en una mateixa direcció, és evident que ara no hi ha cap mena d'indicador que faci creure que no continuaran així.

¿L’AVE servirà per potenciar les ciutats per on passa o perquè la gent vagi a comprar i treballar a la capital? ¿Exercim la solidaritat aèria o Palma de Mallorca paga els aeroports de Madrid i Barcelona? ¿Té solució el desequilibri dels peatges a Espanya? El llibre destapa tots aquests i molts altres interrogants i en definitiva, ajuda a entendre amb claredat quina és la intenció permanent de l’Estat espanyol: convertir Madrid en la capital total.

Segurament a aquestes alçades tots haureu sentit a parlar del llibre, per tant, això no és una recomanació més. El que se us proposa és encara més interessant. Imagineu-vos poder escoltar l'autor del llibre en una xerrada en directe, imagineu-vos que pots comentar el llibre amb ell i participar de la seva opinió. I el més important, imagineu-vos que ho feu sense que us bulli la sang... Bé, per imaginar que no quedi. No podem prometre que no us bulli la sang però el que sí podem fer és que gaudiu d'aquesta xerrada.


La cita la teniu el proper 24 de març a les 21:30, al centre cultural la Marata.
Centre Cultural de Marata
Pl. de Marata - 08520 Les Franqueses del Vallès - Tel. 93 849 66 40
Dijous 24 de març de 2011, a les 21.30 h
Infraestructures a Espanya: un model radial i centralitzat


Per A2b

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada