divendres, 15 d’abril del 2011

MÚSICA: "RECORD STORE DAY"

El Record Store Day arriba al nostre país


Des de fa quatre anys, cada tercer dissabte d'abril se celebra el Record Store Day, el dia de les botigues de discos, arreu del món; i en la seva cinquena edició, i amb 24 països adherits a la proposta, enguany la iniciativa també desembarca a Espanya. Ha estat arran de l'impuls de Disc K7 de Granollers, seguit per l'adhesió d'una trentena d'establiments de tot el país.
La iniciativa va sorgir com una celebració de la màgia que envolta una botiga de discos independent: als Estats Units en són unes 700, que es van agrupar per oferir concerts gratuïts, exposicions, projeccions de pel·lícules i documentals musicals, llençament de singles i vinils exclusius, així com de productes promocionals creats per aquest dia. Els artistes signen discos a les botigues on actuen, i per exemple és possible trobar als integrants de Metallica o el mateix Bruce Springsteen tocant a la botiga del costat de casa teva o signant-hi discos. D'altres artistes que han col·laborat en el projecte i s'han posicionat a favor de promoure i conservar les petites botigues són Paul McCartney, Ben Harper, Ian Gillian de Deep Purple, Tom Waits o els Queens of The Stone Age, entre molts d'altres.

I aquest 2011 la iniciativa arriba finalment a Catalunya, amb una gran festa de presentació a Disc K7 de Granollers, i amb totes les propostes elaborades des de les botigues de discos associades arreu del territori. A Granollers s'hi comptarà amb les actuacions de Miqui Puig, Fucking Bollocks, Malas Lenguas o Cuzo, entre molts d'altres grups. També s'hi projectarà Venid a las cloacas, guanyadora del premi al Millor Documental Nacional al festival de documentals musicals In-Edit Beefeater 2011, i hi haurà exposicions de llibres, il·lustradors i entitats, tots relacionats amb l'àmbit musical.

Fora de Granollers hi ha també nombrosos concerts i exposicions; un exemple és el Record Store Day de Girona, organitzat per Moby Disk Records. El Jardí de la Infància de la pujada de les Pedreres acollirà els concerts de Bullitt, que acaben d'editar Love or Die amb el segell BCore, de Smoking Bambino i de la banda de llarg recorregut Kitsch; els banyolins aprofitaran l'esdeveniment per presentar dues cançons que formaran part del seu nou treball discogràfic. A banda, s'hi podrà veure una exposició fotogràfica de Sergi Fornols, conegut pel seu treball a la revista Ruta 66, sobre el darrer concert que va oferir Roger Waters a Barcelona revisitant l'espectacular The Wall de Pink Floyd. Si voleu consultar tota l'agenda de concerts i activitats per veure quin us queda més a prop de casa, podeu fer-ho aquí: http://www.recordstoredayspain.com/p/record-store-day.html .

També s'han editat discos en exclusiva per aquest dia, material que fins ara era impossible de trobar al nostre país però que en entrar dins el circuit del Record Store Day, es podrà adquirir a les botigues associades. Aquestes oferiran treballs limitats i numerats de grups com AC/CD, Arctic Monkeys, Bruce Springsteen & The E Street Band, Deep Purple o Eric Clapton. Això, per si voleu saltar-vos (momentàniament) la filosofia de La Cultura No Val Res i invertir en un bon vinil; pels qui no, que sapigueu que a partir d'ara, cada tercer dissabte d'abril teniu una cita fixa amb la música i a més, per una bona causa.
 
Per Marta Pallarès (http://sortidademergencia.wordpress.com )
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada