dimecres, 25 de maig del 2011

CULTURA: "PASSEJADES PEL PARC NATURAL DE COLLSEROLA"

Ara que s’acosta el bon temps i encara no fa aquella xafogor insuportable de l’estiu, és quan ve de gust fer activitats a l’aire lliure. Aprofitant que l’octubre de l’any passat la Generalitat va declarar-lo parc natural, el que fem és recomanar-vos-hi diferents passejades, per poder gaudir de la naturalesa i a la vegada poder-lo conèixer més a fons.

El propi parc organitza els dissabtes diferents passejades temàtiques de poc nivell de dificultat físic, una hora, pels voltants del Centre d’Informació. Conduïdes pels guies del parc i adreçades al públic en general. Les properes dates són:

Maig
14 Els ocells de mida mitjana (picots, gaig, tudó i garsa)
21 El pantà de Vallvidrera
28 El bosc d’alzina

Juny
4 Rere el rastre del senglar
11 L’aigua i les fonts
18 Les lianes mediterrànies
25 El pantà de Vallvidrera

Però si el que preferiu és la clàssica excursió, de 4 a 5 hores, el que heu de fer és apuntar-vos als itineraris conduïts pels voluntaris. N’hi ha diferents tipus i temàtiques:

Diumenge 15 de maig: Colors i olors de primavera a Collserola
Dimarts 17 de maig: del coll de Valldaura a Vallvidrera
Diumenge 22 de maig: Les valls de Cerdanyola del Vallès
Diumenge 29 de maig: El camí romeu
Diumenge 5 de juny: Pels camins de bruixes i follets
Dimecres 8 de juny: de Montcada i Reixac a Cerdanyola del Vallès
Dissabte 11 de juny: de nit per Collserola

En aquest cas aneu amb compte perquè les places són limitades i s’ha de fer inscripció prèvia. Així que si sou dels que decidiu a última hora què fer també teniu la possibilitat d’anar-hi els diumenges i fer recorreguts guiats al voltant del Centre d’Informació i de Can Coll.

Però com a joia de la corona us proposem la passejada especial del trimestre. Per què? Perquè és el dia de les eleccions municipals. I així teniu l’oportunitat d’allargar una mica la jornada de reflexió i anar a votar (que també és gratuït) per la tarda ben relaxats. La passejada és de tres hores i es visita el Turó de l’Ermetà. Es surt de Can Coll a les 11 del matí i t'inscrius el mateix dia.

Per a més informació visiteu la web del Parc Natural de Collserola.

Aquesta activitat me la ha facilitat en Jordi. Així que moltes gràcies a ell.

PER a2b (http://www.a2b.cat)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada