dijous, 19 de maig del 2011

MÚSICA: "DENEGRO PARTIZAN"

DENEGRO PARTIZAN ( http://www.myspace.com/denegropartizan , http://www.denegropartizan.com/ ) va néixer a finals de 2006 a Granollers (BCN), de la mà de Carlos Pomeda (veu, guitarra acústica i teclats) i Víctor Valiente (guitarra elèctrica, coros, teclats i programació), amics i ex components de The Knife, banda de rock sinfònic i progressiu molt apreciada als voltants de Barcelona, en la qual van militar des de molt joves. Les primeres peces musicals de DENEGRO PARTIZAN van veure la llum a principi del 2007 integrant rock alternatiu amb una àmplia paleta de colors entre els quals destacaven la psicodèlia, el hardcore o el blues. Poc després es van unir al grup el també ex component de The Knife Carlos Ruiz (com a bateria) i Marc Estrada (com a baix) per fer del projecte una realitat. La seva primera demo, que contenia 4 cançons, es va gravar al febrer del mateix any i va resultar classificada per al concurs local Rock al’Ascensió’07, del que en van guanyar el 1r premi.


Tarantismo, el seu primer LP, va aparèixer al gener del 2008 i pren el seu nom d’un fenomen histèric que provoca una reacció propera a l’epilèpsia. És possible que l’àlbum de DENEGRO PARTIZAN no arribi a aquest extrem, però fa que el teu cos prengui absoluta consciència de la sang que circula per les teves venes, agitant-la amb còlera, algunes vegades, i amb indignació, algunes altres. Tarantismo, format per 9 talls plens de força i exasperació, compta amb cançons com “La Torre” que evoca la part més salvatge i àcida del grup, “El baile de San Vito”, un esclat que representa quasi un himne, tant por la seva lírica com pel seu protagonisme als directes, o “Amanecer, rastro y naufragio” que destapa les essències més folk i nues de la banda.

Aquest àlbum va acompanyar al grup en una gira per Catalunya (Apolo, Estraperlo, Fnac-Triangle, etc.) i el País Vasc (Rockstar, Aurki, etc.) guanyant-se unes més que positives reaccions per part de públic i crítica. Durant aquest període, Joel Zarrias (guitarres, coros i samplers) que s’havia unit a la banda mesos abans, abandona el grup i, en el seu lloc, entra Frederic Font per encarregar-se dels teclats i samplers, i aportar, així, nous matissos al so de la banda.

Al 2011 apareix La Otra Mejilla, que actualment s’està presentant al circuit independent català. La Otra Mejilla es un EP gravat i produït a diferents estudis (Infusiones Musicales, CUB), mesclat i masteritzat amb en Santi García (Ultramarinos Costa Brava), amb el disseny gràfic de Piti Elvira (Standstill), i editat per Fantasma, que conté 4 temes d’una nova vessant artística que aporta al so de la banda una interessant emulsió de pop i folk, complementant les línies més crues, característiques del grup.

En viu, per als qui encara no han tingut la sort de comprovar-ho, DENEGRO PARTIZAN és un quintet amb un directe intens, impactant i sense fissures, que representa a l’escenari el seu màxim moment d’expressió, i ho fa deixant rastre en tots i cadascun dels presents.

Pel col.lectiu Fantasma (http://www.fantasma.cat/ )


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada