dimarts, 3 de maig del 2011

MÚSICA: "LA BANDA MUNICIPAL DEL POLO NORTE"

Fa poc vaig assistir a un concert de La Banda Municipal del Polo Norte. Feia molt de temps que no els veia en directe, concretament des de fa 3 anys, al seu concert debut al Màgic, just quan acabaven de gravar una maqueta del que seria el seu primer disc “La mejor hora para desperatarse” (spotify: http://bit.ly/8j6niq)  . I sincerament vaig al•lucinar, primer de tot per el que han evolucionat, i segon per l’energia que desprenen, Óscar Andreu és un autèntic mestre de cerimònies, i dalt de l’escenari actua d’una manera que, personalment, em recorda a l’autèntic Jarvis Cocker . Si mai teniu la ocasió de veure’ls no us ho perdeu, segur que acabeu saltant com uns bojos i cantant alguna de les seves cançons que ja s’han convertit en autèntics himnes generacionals , com el ja mític, “Todos hemos tenido 20 años” (you tube: http://bit.ly/1wkNCj )


Però el que jo us volia recomanar és el seu últim disc “Corazón o Nada”, que van gravar l’any passat amb Paco Loco al Puerto de Santa María.

El disc està compost de 10 cançons on predominen les guitarres, amb clares influències del millor pop estatal de la última dècada, totes amb lletres d’allò més enginyoses , algunes molt divertides i iròniques i d’altres dures, però sempre tan reals que fan que sigui molt fàcil sentir-s’hi identificat, potser és això el que fa que de seguida t’hi enganxis, de la mateixa manera que passava amb “La mejor hora para desperatarse”.

“Corazón o nada” comença amb “La noticia del siglo” i un gran riff de guitarra, i està ple de grans hits com “Petit Enfant Terrible” i “Crash”, de temes més bandarres com “Bailaremos con los seres vivos” o cançons que són una autèntica delícia, com meva preferida, la genial “La Chica (a la que todos escriben canciones de amor)” … Quan l’escolteu segur que no us podeu treure el Paaa pa paparaaa del cap durant una setmana!

L’àlbum es pot trobar des de Febrer a qualsevol botiga de discos, sé que aquí La cultura no val res, però val la pena poder tocar un exemplar amb les mans, perquè el disseny d’en Martí Pujolàs, és digne de veure i sobretot, de palpar.

Spotify: http://bit.ly/gzS6Fc

Descarga gratuïta i legal des de la seva web: http://bit.ly/gLldnN

Per Sílvia Mussoll

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada