dijous, 9 de juny del 2011

ART: "QUÈ EM POSO"?

Tafanejant el guarda-roba de Maria Brillas


Tafanejar el guarda-roba d’algú mai havia estat tant divertit i entretingut com en l’exposicó que des del passat 9 de març i fins el proper 28 d’agost es podrà visitar al Disseny Hub Barcelona (DHUB), al carrer Montcada.

Què em poso? és el nom que rep aquesta petita mostra de l’extensa col•lecció de la indumentària de Maria Brillas, confeccionada íntegrament per un dels grans mestres de la Costrua espanyola del segle XX, Pedro Rodríguez, català de naixement però que va veure’s forçat a instal•lar-se a Sant Sebastià durant la Guerra Civil.

Un enorme mirall i unes altíssimes portes blanques ens donen accés, no només al guarda-roba de Maria, sinó també a la seva vida, a la seva història, i al món de luxe, sofisticació, festes i perfecció al qual formava part. Però també ens submergeix en el meravellós món de l’alta costura; un món fet a gust i a mida de cadascun i al qual només tenien accés un petit nombre d’aspirants a princeses.

En una sala completament fosca i silenciosa, il•luminada només per una tènua llum blanca, els vestits estan perfectament col•locats l’un al costat de l’altre sense restar-se protagonisme. Delicadament organitzats segons la seva funcionalitat, observar els materials i la suavitat amb què han estat creades aquestes autèntiques obres d’art és un regal, no només pels amants de la moda, sinó també pels amants de la història i de les coses ben fetes. Si dissimules una mica, pots arribar a palpar amb els teus dits la suavitat i el tacte de les seves teles, els petits lluentons i la pedreria amb què s’han fet alguns brodats. En unes vitrines hi romanen traquil•lament les col•leccions de barrets, bolsos i sabates, a joc amb cadascun dels conjunts allà presents.

Vestits de dia, de nit, per a actes institucionals o per assistir a un còctel, conformen la petita però alhora extensa i fascinant mostra, i és quants cops podrem contemplar un vestit de festa dels anys cuaranta amb brodats de pedreria i pensarem en la feinada que deuria tenir el mestre al cosir-los un a un i a mà?

Enllaç: http://www.dhub-bcn.cat/exposicio/que-em-poso

Per Laura Rotger.



1 comentari:

Unknown ha dit...

Realment interesant. M'agradaria tantísim visitar l'exposició... La propera vegada que visitem Barcelona farem amb la teva companyia una ruta de museus!

Enhorabona per l'article, Laura. Tot un plaer llegir-te :)

Publica un comentari a l'entrada