dilluns, 29 de març del 2010

RECOMANACIÓ MÚSICA: "Carasueño"

per Anna Bellorbí

Alex Childon hauria aplaudit a Carasueño


Carasueño no és només un disfemisme, també és Javi Vicente, l’artista convidat del darrer concert del cicle d’Avivaveu al Fantástico ( passatge dels Escudellers, 3) de Barcelona. Una veu càlida, un home tímid i unes lletres suggerents és carasueño. També és una part notable del rellevant grup nacional Big City.

A song for you and me and undertow va trencar el gel entre Vicente i la cinquantena de persones que omplien un renovat fantàstico replet de dibuixos fantàstics (sic) fets a guix pels espontanis. La cançó és delicada i sentida, com les paraules que carasueño va dedicar al recentment desaparegut Alex Childon, a qui va retre homenatge versionant September gurls de Big Star. Emocionant. Malgrat la timidesa l’aragonès es va posar el públic a la butxaca a cop de guitarra i harmònica. La cançó més celebrada fou Pink moon de Nick Drake que marcava el punt i final del recital.

Javi Vicente acaba avui (ojo! 28 de març) la gira amb el nou segell Gran Derby que han muntat Pepo Marquez de Secret Soceity (va tocar també al cicle Avivaveu), Nacho i Javi de Nine Stories. L’objectiu de la gira ha estat tocar deu dies seguits i fent-ho econòmicament sostenible arreu de la geografia ibèrica. Els tres grups han tocat el mateix nombre de minuts a Vitoria, Oporto o Madrid , ningú telonejava a ningú. Cadascú presentava les seves cançons, Big City per exemple, va aprofitar per treure a la llum les cançons del seu proper treball Celebrate it All (I+D Music) que sortirà al mes d'abril.


Viva aviva!
Gràcies al grup de periodistas/artistes/crítics professionals Avivaveu, concerts com el de Carasueño són possibles. A part d’un recomanat blog farcit de bones crítiques i propostes culturals fresques, els d’Avivaveu són particulars pel cicle de concerts bimensuals - habitualment al Fantàstico i exepcionalment a l’Heliogàbal -sense floritures ni amplificadors, a capel·la.
Anna Bellorbí
Foto feta per Albert Eritja

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada