dilluns, 26 d’abril del 2010

LLIBRES: "Cuinar és senzill"

per Àlex Gómez-Font

Actualment hi ha una infinitat de llibres sobre cuina: cuines del món, cuina mediterrànea, cuina japonesa, cuina vegetariana, cuina d’arrossos... i així fins a completar un llistat interminable. No obstant, moltes vegades trobem a faltar una primera referència amb la qual aproximar-nos al món dels fogons. I més per a iniciar-nos en la cuina de tota la vida, aquella que ens ensenya a fer un bon sofregit, un bon brou, els típics primers plats, els temps de cocció, la manera de fer el peix... És per això que aquest és un llibre ideal per tots aquells que s’han perdut a la cuina globalitzada o s’han llançat als plats pre-cuinats i volen fer quelcom bo i saludable. Malgrat tot, si no us heu perdut a la cuina dels fregits i els congelats també és un llibre ideal per tal de recuperar la cuina sana i de tota la vida. En aquest sentit, Cuinar és senzill em sembla una obra imprescindible. La primera gran referència que hauria de tenir o fullejar tot aquell que vulgui agafar afició a la cuina. Primerament perquè hi podem trobar tot tipus de plats i, a més, el que em sembla més important, les explicacions són senzilles i les receptes són curtes i fàcils d’entendre. És un llibre simple que ens ajuda a preparar plats en pocs minuts i aprendre a fer coses elaborades amb total normalitat. A més, conté fotografies de diverses receptes i de diferents demostracions pràctiques. També ens aporta informació dels diferents estris de cuina.


En definitiva, un llibre senzill i tot un clàssic de la cuina de tota la vida, que per reforçar tot el que estic dient us aportaré una dada: porta més de deu edicions. Segurament el podreu trobar a qualsevol biblioteca i sinó mireu a casa de les vostres mares o àvies, segur que el tenen. També el podreu trobar en castellà i, el més important, després de fer un cop d’ull i llançar-nos a preparar alguna de les receptes, qui gosarà pensar que cuinar es difícil?

Cuinar és senzill

Montserrat Seguí de Queralt
Queral Seguí editor

 
per Àlex Gómez-Font

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada