dimecres, 10 de novembre del 2010

MÚSICA DOVES "The Last Broadcast"

Des de la decadència comercial del brit-pop cap a finals dels noranta, el centre d'atenció de la música alternativa sembla fixat al continent americà (als EUA, però també al Canadà). Els èxits (comercialment parlant, almenys) de Coldplay, Franz Ferdinand o Arctic Monkeys no amaguen que les illes britàniques fa temps que no són la pedrera d'on sortien els millors grups del món. En l'apartat d'artistes consolidats, PJ Harvey, Teenage Fanclub, Radiohead, Belle & Sebastian o el diferents projectes de l'exBlur Damon Albarn, per posar uns quants exemples, solen mantenir el nivell, però ara per ara costa trobar-los relleu a les illes.


A l'ombra dels artistes veterans i hypes absurds, però, hi ha grups amb uns quants discos més que dignes a l'esquena, com els Elbow, els escocesos Idlewild o els Doves. Malgrat ser de Manchester (amb el pedigrí que això comporta en matèria musical) els Doves no han arribat a tenir al nostre país el reconeixement que han tingut al seu. El grup va néixer de les cendres de Sub Sub, grup de música dance format pels mateixos components que acabarien formant els Doves: els germans Jez i Andy Williams i Jimi Goodwin. "The Last Broadcast" (02), el seu segon disc, és possiblement el més aconseguit de la seva discografia fins ara, i poleix el que ja s'entreveia en el primer, i també molt recomanable, "Lost Souls" (00): gust per la melodia, textures sonores treballades i equilibri entre intimisme i èpica. El disc conté almenys dos singles incontestables, "There Goes the Fear" i "Pounding", però també moments més reflexius i acústics com "M62 Song" i "Friday's Dust" o el quasi-gospel de "Satellites". No es pot parlar de música purament escapista –és massa reflexiva i sovint tenyida de malenconia–, però en aquest disc hi ha uns quants moments per, encara que només sigui per uns minuts, suportar més bé la feixuguesa pròpia del dia a dia.


Podeu trobar el disc a diverses biblioteques de la província de Barcelona: http://sinera.diba.cat/search~S174*cat/?archtype=X&searcharg=the+last+broadcast&searchscope=174&sortdropdown=-&SORT=RZ&extended=0&SUBMIT=Cerca&searchlimits=&searchorigarg=Xelbow



I també en altres biblioteques (no gaires) de la resta del país:

http://argus.biblioteques.gencat.cat/iii/encore/record/CRb1335408Sthe+last+broadcastOrightresultX5?lang=cat&suite=pearl


Per Xevi Canals

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada