divendres, 21 de gener del 2011

ART: "NOVEMBRE VACA"

Ara que estem en plena campanya electoral i tothom s'omple la boca d'igualtat (els 'polítics' aquests dies ho fan amb la llengua, alguns dels que ho fan, si vas a la seva plana web, veuràs que d'igualtat no en tenen gens, perquè no et pots baixar el programa electoral en català), he cregut adequat proposar una iniciativa amb el rerefons de la igualtat, però en aquest cas, una que ens pensem que està assolida fa temps, i en canvi, no hi ha manera que hi arribem. La igualtat de la dona.
Es tracta de parlar de les activitats que proposa el projecte Vaca. Projecte VACA és una associació de creadores escèniques constituïda l'any 1998, que pretén potenciar l'activitat de les dones creadores dins les arts escèniques, en tots els nivells del sector professional. Realitzen una tasca permanent d'investigació, experimentació i producció en l'àmbit de la creació escènica.
Cada novembre fan l'activitat amb més ressò del Projecte Vaca, el Novembre Vaca. Cada novembre, des del 1999 fins a l'actualitat presenten totes les propostes impulsades per les sòcies. Acostumen a ser taules rodones, conferències, tallers, lectures dramatitzades i espectacles,...
Hi ha diferents espectacles, que podeu consultar a la seva web. Nosaltres en destacarem un de concret: Llunàtiques.
La Lluna és un dels punts forts d’aquest NOVEMBRE VACA: amb Llunàtiques “dones banyades amb llum de boja saviesa”, ens presenten unes sessions de performances acompanyades de xerrades molt interessants ideades per Teresa Urroz i Cristina Lügstenmann, amb les performers Susanna Barranco, Cecilia Colacray, Silvia de Rosa, Ona Mestre, amb textos de Ma Mercè Marçal, Àgeles Mastretta, Clarissa Pinkola i els vídeos de Helena Llopis i Chus Gómez.
Destaquem el diumenge 21, LLUNA PLENA, la lluna guardiana del portal dels misteris de la nit amb Virginia Poggi i diumenge 28, LLUNA MINVANT, la fase del cicle llunacions, el femení en relació amb el masculí, amb el filòsof Enrique Eskenazi.


Totes les xerrades tindran lloc a les 19h seguides de les performances Llunàtiques a la Caldera. I poden ser en català o en castellà. Aquí no tenim problema.

Més informació:
Projecte Vaca
La Caldera. 19h
C/ Torrent d'en Vidalet, 43.

Diumenge 21: http://www.navedevenus.blogspot.com/ 

Diumenge 28: http://www.enrique-eskenazi.blogspot.com/

Per A2b

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada