divendres, 21 de gener del 2011

CINEMA: "HARRY POTTER"

Sí, ja ha arribat. Ja és una realitat. I la tenim a tots els cinemes del país. Ja està aquí el final de la saga del mag amb ulleres més famós. La primera part de Harry Potter i les Relíquies de la Mort ha arribat a les grans pantalles catalanes.


Potser serà un adéu dolorós per a molts, però per a d’altres serà veure la interpretació de la història contada a l’últim llibre en gran format. I és que Harry Potter ha estat un fenomen literari però també cinematogràfic, que va començar al 1997 quan la cambrera J.K Rowling va publicar el relat que escrivia durant les seves estones lliures sobre un orfe a qui li passaven coses molt estranyes.

Coses tan estranyes com conèixer a un mig gegant, travessar una paret d’una andana inexistent, volar amb escombra i ser l’estrella del Quidditch, conèixer a persones igual que ells, conèixer als seus dos millors amics i alguna xicota. Però també li persegueix l’ombra fosca d’en Voldemort, qui va matar als seus pares quan ell era molt petit.

I és que la història pot agradar tant a nens com a grans o, simplement, a ningú. Però el que està clar és que el fenomen ha estat una excusa perfecta per a què milions de nens descobrissin el plaer per la lectura. Bé, nens i no tan nens.

Però no hem d’oblidar la part cinematogràfica de la saga, ja que gràcies al fenomen Harry Potter també s’han omplert milers de sales de cinema i s’ha doblat a centenars d’idiomes arreu del món. I és que això es deu també al tàndem Daniel Radcliffe (Harry)-Rupert Grint (Ron Weasley)-Hermione Granger (Emma Watson), que han donat vida al trio màgic més famós dels últims anys.

Segurament alguns de vosaltres vàreu llegir el llibre en anglès quan va sortir, jo ho vaig fer, i quan va sortir en català vaig rellegir-me’l per si m’havia perdut algun que altre detall. I estic convençuda que no vaig ser la única. I és que els fans d’en Harry Potter som molt fans d’en Harry Potter.

Per cert, abans que es publiqués l’últim llibre va córrer el rumor que algun personatge important moriria... Va, spoilers no en soltaré cap.



Si no voleu anar al cinema, sempre podeu fer una marató recordant la història cinematogràfica d’en Harry a través de les sis pel·lícules prèvies que trobareu a la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona.

O, si allò que voleu és saber d’una punyetera vegada com acaba la història, a les biblioteques de Barcelona trobareu l’exemplar de l’últim llibre tan en català, com en castellà, com en anglès i, fins i tot, en euskera.

I per acabar... Wingardium Leviosa!



Per Montserrat Puñet.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada