divendres, 21 de gener del 2011

EXPOSICIÓ: "PASQUAL MARAGALL MIRA"

La pel·lícula “Bicicleta, cullera, poma” és un testimoni d’excepció de la vida de Pasqual Maragall des que l’any 2007 se li diagnostica Alzheimer. A partir de llavors, ell i la seva família comencen una nova etapa en la seva vida, de lluita i convivència amb la malaltia, i decideixen deixar constància del seu dia a dia en format audiovisual. Es tracta d’una obra, dirigida per Carles Bosch, que destaca per la cura, la sinceritat i l’optimisme amb què es narra la història.


Tots els que hagin vist aquesta pel·lícula sabran que una de les maneres que utilitza Pasqual Maragall per no oblidar cap detall és fer fotografies amb el seu mòbil. Per tal de sensibilitzar sobre aquesta malaltia i difondre l’actitud de l’expresident de la Generalitat de Catalunya com a exemple a seguir pels afectats d’Alzheimer i per les seves famílies, el Centre d’Arts Santa Mònica presenta un recull d’aquestes imatges en una exposició gratuïta, que es podrà visitar fins el dia 8 de desembre de 2010.

Alhora, aquesta mostra va unida a la publicació d’un llibre que conté aquestes fotografies i que Pasqual Maragall ha fet comptant amb la col·laboració de Caro Garcia, amiga i fotògrafa. Els seus néts, els seus fills, amics, paisatges, detalls, anuncis... han estat l’objectiu de les captures amb el mòbil de l’expresident. La finalitat: recopilar moments per tenir-los a l’abast i poder recuperar-los en qualsevol moment per recordar-los.

Si Pasqual Maragall ja es ‘despullava’ davant la càmera per fer la pel·lícula “Bicicleta, cullera, poma”, amb l’objectiu de donar visibilitat a aquesta malaltia que afecta a més de 26 milions de persones de tot el món, amb aquesta exposició encara va més enllà. La mostra posa a l’abast del públic instants íntims i personals de la seva vida, conformant un retrat d’un pacient excepcional que es desafia dia rere dia per tirar endavant.

Més informació a: http://www.artssantamonica.cat/

Per Marta Fabian.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada