diumenge, 30 de gener del 2011

MÚSICA: LOVE SURPLUS

L’Spin Off és un format televisiu que consisteix en agafar un personatge secundari d’una sèrie d’èxit i fer-li una nova sèrie a la seva mida, amb nous decorats, noves trames i nous personatges. Dins d’aquest subgènere, la més cèlebre és Frasier. El seu protagonista, l’intel·lectualoide i cultureta Frasier Crane, havia freqüentat el bar Cheers abans de mostrar-nos les seves peripècies com a presentador d’un programa de ràdio del tipus “La Nit dels Ignorants”. Actualment està en antena un Spin Off de Family Guy, The Cleveland Show, basat en l’amic negre de Peter Griffin i que és al mateix temps una actualització animada del mític “La Hora de Bill Cosby” dels vuitanta. La producció televisiva espanyola també ha generat els seus propis Spin Off, com és el cas d’Aïda, antiga dona de la neteja del bar de Siete Vidas.




En el món de la música això també passa, però no té a veure tant amb la voluntat d’explotar un caràcter concret o d’allargar una fórmula d’èxit com amb la necessitat del músic d’explorar la seva creativitat més enllà de la cotilla del grup del que forma part. D’exemples n’hi ha mil, però potser els que recentment han estat més populars són els The Last Shadow Puppets; aventura d’Alex Turner, cantant dels Arctic Monkeys i Miles Kane, cantant dels The Rascals; i la tendència gairebé malaltissa de Damon Albarn a crear projectes paral·lels (Gorillaz; The Good, the Bad and the Queen...). Al nostre païs no volem ser menys i també en tenim exemples, com el de Joan Reig, dels Pets, amb Mesclat; o el d’Óscar D’Aniello combinant la bateria de Mishima amb les rimes de Delafé y las Flores Azules. El cas més extrem és el dels Madee, que compaginen el grup amb projectes paral·lels en els que acaben col·laborant els altres membres de la banda. The New Raemon és el fill més popular de Madee, però probablement el més suggerent és LoveSurplus.



LoveSurplus (www.myspace.com/lovesurplus ) fusiona el pop més clàssic amb gotetes d’electrònica i elegants riffs de guitarra. Si dos trens sortissin a la mateixa hora, l’un des d’Interpol i l’altre des de Depeche Mode; i viatgessin a la mateixa velocitat, es trobarien a LoveSurplus. Sonen com uns Infadels més seriosos o com uns Friendly Fires amb menys ganes de rebentar la nit (“Caresses and Songs”, “Fresh mix”). I no totes les cançons contenen electrònica, algunes les protagonitza una guitarra acústica (“Carolyn”, “Under your smile”). Podeu escoltar els seus temes de franc al seu myspace; i també us molaran els seus videos, com el de “Divine” (http://www.youtube.com/watch?v=PKJs3IiZzMw ). I, per cert, estan gravant disc...

Per Xavi Serra.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada