diumenge, 30 de gener del 2011

TELEVISIÓ: "WALKING DEAD"

Si aquesta temporada hi ha una sèrie de la que tothom parla és The Walking Dead. No us recomanaré la sèrie, malgrat que m’encantaria, perquè a dia d’avui no la passa cap canal gratuït. Això sí, La Sexta n’ha comprat els drets per la seva emissió en obert. Així que deixarem aquest tema per un altre dia i avui us recomanaré el material original en que es basa, Los muertos vivientes, un còmic amb guions de Robert Kirkman i dibuix de Tony Moore i Charlie Adlard. Los muertos vivientes està publicada al nostre país per Planeta de Agostini i la podeu trobar en les biblioteques públiques.




La idea del Robert Kirkman era fer una sèrie de zombies. Mai s’ha fet un relat serialitzat de zombies. Ni en el cinema, ni en els còmics, ni a la televisió. Les pel·lícules de zombies acabaven i mai més sabíem què havia estat d’aquells personatges. Los muertos vivientes, com la va definir el mateix Kirkman, és la pel·lícula de zombies que no s’acaba mai. Una excel·lent oportunitat de veure evolucionar uns personatges que es troben en una situació extrema. Fins a dia d’avui s’han publicat 12 llibres de Los muertos vivientes i continua.



El protagonista és Rick Grimes, un sheriff que desperta en un hospital després d’haver estat tirotejat, per descobrir que la humanitat ha canviat radicalment. Els humans viuen en minoria en un món poblat de morts caminants. El primer objectiu de Rick és trobar al seu fill i la seva esposa. Amb el temps Rick es convertirà en el líder d’un grup de supervivents que hauran de fer front a la mort i destrucció constant que provoquen els zombies.



Los muertos vivientes és una sèrie basada en els personatges. No intenta crear misteri ni trobar una explicació a perquè el món està ple de zombies. Els protagonistes són els personatges i el zombies els secundaris, l’excusa, més ben dit, per mostrar com és l’ànima dels personatges i el que la humanitat és capaç de fer en situacions extremes. No tardarem en descobrir que el comportament d’alguns humans és molt pitjor als actes de qualsevol zombie.



Los muertos vivientes és additiva, un començar i no parar, plena d’escenes que et glaçaran la sang i amb la que contínuament et vas preguntant com és possible que estigui passant el que vas llegint. El còmic té un guió brillant, la part més fluixa és el dibuix, que domina un poderós blanc i negre. Doneu-li una petita oportunitat. No us en penedireu.


Per Ignasi Arbat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada