dijous, 24 de març del 2011

EXPOSICIÓ: "L'ART DEL MENJAR. DE LA NATURA MORTA A FERRAN ADRIÀ"



“L’art del menjar. De la natura morta a Ferran Adrià” és una exposició que vol reivindicar la relació que ha existit entre l’art i la gastronomia al llarg de la història moderna des de dues vies: el menjar com a aliment i el menjar com a acte.

La mostra compta amb 130 obres de 76 artistes diferents. Per tant, ofereix una àmplia visió de la important relació que sempre s’ha donat entre l’art i el menjar, des de la “natura morta” característica del segle XVII fins l’actualitat.

Les obres apareixen representades dividides en quatre àmbits diferenciats: la representació de la natura morta, l’art conceptual i l’aliment com a material , els artistes cuiners que han utilitzat els seus restaurants per a investigació artística i un últim espai dedicat a la figura de Ferran Adrià com a generador de creativitat en el camp de la gastronomia.

“L’art del menjar. De la natura morta a Ferran Adrià” exposa obres d’artistes del nivell de: Pablo Picasso, René Magritte, Richard Hamilton, Antonio López, Martha Rosler, Miquel Barceló, Juan van der Hamen i Luis Meléndez, entre d’altres.

La mostra també vol reivindicar la investigació, innovació i creativitat, per la qual cosa vol destacar la important tasca desenvolupada en aquest sentit per Ferran Adrià. Sobretot, el fet de considerar la gastronomia des d’una perspectiva radical i experimental, com mai ningú s’havia atrevit a fer abans.

En definitiva, aquesta exposició vol donar a conèixer els íntims i productius lligams que uneixen l’art i el menjar, així com el resultats de les seves múltiples connexions, que s’han anat generant amb el pas de temps.

Tots els amants de la gastronomia i l’art tenen una cita amb l’exposició, que es podrà visitar fins el 26 de juny a La Pedrera.

Més informació: http://w3.bcn.es/V01/Serveis/AgendaRecomanada/V01AgendaRecomanadaIniciCtl/0,2169,1653_377528_1_1479600324_a,00.html?accio=detallAsia&desde=altresContextualAgenda&home=HomeBCN

Per Marta Fabián.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada