divendres, 11 de març del 2011

INTERNET: "LA BRUXA I ALTRES CURTS"

Aprofitant que ja s'han entregat els premi Goya, us vull recomanar el guanyador al millor curt d’'animació: La Bruxa


( http://vimeo.com/18119615  ), de Pedro Solís i produït per La Fiesta P.C.

Sense cap diàleg, La Bruxa ens explica la historia d’'una bruixa que està desitjant trobar el seu príncep blau. Ho aconseguirà?

I aprofitant, també, que estem en època tan cinèfila ( desprès dels Oscar ) i que parlem de curts, que us sembla si fem un repàs d’'alguns dels últims guanyadors en aquesta categoria als premis Goya?



La dama y la muerte ( http://www.youtube.com/watch?v=KK1jjxka40c  ) va guanyar el Goya 2010 al millor curt animat, i també va estar nominat pels Oscar. Produït per Kandor Moony i dirigit per Javier Recio, tracta un tema tan delicat com el dret a la mort digna, però ho fa d’'una forma divertida i molt ben representada. Sens dubte, un dels meus preferits.



L’'avarícia és el tema sobre el que tracta La increíble historia del hombre sin sombra ( http://www.youtube.com/watch?v=fwbctyamGHQ  ), guanyador del Goya al millor curt d’'animació el 2009. Realitzat artesanalment per Jose Esteban Alenda y narrat com si fos un conte per a nens, té un estil senzill i clàssic que, personalment, trobo encantador.



El 2008, Tadeo Jones y el sótano maldito ( http://vimeo.com/18053599  ), de Enrique Gato, es va endur el Goya a millor curt animat. Es tracta de la segona part de Tadeo Jones, que com veurem, va guanyar el Goya dos anys abans.



El viaje de Said ( http://www.youtube.com/watch?v=mF_ZSCxlAIU  ) explica, a través de la mirada d’'un nen, com no sempre tot és tant meravellós com diuen, i que casa d’'un sempre serà casa d'’un.



Per últim, el guanyador del Goya 2006 al millor curt d’animació, Tadeo Jones ( http://www.youtube.com/watch?v=AUpNybkTtTc  ), d’'Enrique Gato i produït per La Fiesta; la primera part del curt guanyador del 2008. Explica la historia del que podria ser l’'Indiana Jones espanyol. Un curt ple de situacions divertides i amb un final inesperat que no us podeu perdre.



Per Marta Mela
 

1 comentari:

Mònica ha dit...

Aquest recopilatori és molt interessant!! Els tindré en compte i els miraré! ;)

Publica un comentari a l'entrada