dimarts, 10 de maig del 2011

LLIBRES: "CANCIÓN DE HIELO Y FUEGO"

Sense dubte, una de les millors histories que he llegit a la meva vida. Recordo les grans obres que m’han fet passar estones inoblidables. Canción de hielo y fuego és una d’elles. Me sorprès milers de cops llegint les frases escrites per Martin amb les mans estretes de la tensió. Recordo especialment, un moment molt intens del tercer llibre de la saga en el que vaig cridar tant alt (no diré si d’alegria o de ràbia) que vaig espantar a tota la meva família.


En un món inventat per l’autor on el territori es divideix per zones sota el regnat de Robert Baratheon, trobem amor i odi. Venjança, mort, sexe, deure, una lluita pel poder. Començarà amb un Juego de tronos que donarà pas a un Choque de reyes que portarà una Tormenta de espadas per acabar en un Festín de cuervos. La historia comença amb la visita del rei Baratheon als Stark, la gran família del nord, de les terres d’Invernalia. El rei i Eddard Stark sempre han sigut íntims i els van unir forts llaços a la seva joventut. Robert Baratheon viatja per demanar a Eddard que sigui la ma del rei. Es a dir, el seu conseller. Els Lannister, amb Cersei, la dona del rei, al capdavant, volen el poder per a ells i faran el que sigui per aconseguir-ho. Tyrion, Jaime, Jon, Arya i una llista interminable de personatges ben perfilats, carismàtics, que ens faran estimar-los com si fossin de la família o odiar-los com si encarnessin el nostre pitjor enemic.

Sempre que llegint aquests llibres et preguntis que podria passar al següent capítol veuràs que mai és el que et penses, que mai t’ho hauries imaginat i que en Martin no te cap tipus de compassió amb ningú: amics, companys, enemics, deu o el dimoni...

És una d’aquelles sagues que desitjaries no haver llegit mai per poder tornar a fer-ho.¿I no hi ha cap però? Si, el però és que el nostre estimat Martin, que és molt acurat, tarda molt en escriure cada llibre. I, com és tan perfeccionista, mai està del tot content amb el resultat i refà i refà i torna a refer. I entre això i el que tarda en aparèixer la traducció, porto des de 2007 esperant el cinquè llibre, i abans des de 2005 esperant el quart. L’espera és molt dura, i com el llibre està ple de trames paral•leles m’hauré de tornar a llegir tota la saga per agafar el cinquè i recordar-ho tot. No, no me suposa cap disgust, al contrari, però l’ànsia per tenir més, per saber més, pot amb mi. Ja era dur esperar nou mesos a l’any per veure la nova temporada de Perdidos, un any per veure la nova peli de El Senyor dels Anells o Star Wars.

Ja que parlem d’aquesta saga, m’agradaria mencionar la sèrie de televisió de la HBO que s’està fent sobre ella. És molt aviat per fer un balanç general de la sèrie Game of thrones, però si que puc dir que es molt possible que acabi convertint-se en una de les millors sèries de la historia.

Podeu trobar els llibres a les Biblioteques de la Diputació de Barcelona.

Per Laura Pallarès


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada