dilluns, 30 de maig del 2011

TELEVISIÓ: "FRIENDS, UN TRACTAMENT  DE RISOTERÀPIA"


Recordeu aquell capítol en el que Phoebe es canvia el nom a Princesa Consuela Banana Hammo? I en el que Joey va a un concurs? I quan aprèn francès? “Je m’apelle Clo” “Jeremí muglú”. La Janice? “Oh, Dios mío”. I un llarg etcètera de frases, gags i moments inoblidables. És Friends. La sèrie que pots compartir amb tothom: amics, pares, parella, fills. Igual que els misteris de Perdidos et tenen enganxat durant hores, parlant i parlant de què és la illa o que signifiquen els números. Doncs Friends és igual, 10 temporades plenes de gags que et venen a la memòria constantment, a la vida diària. Similar al fenomen de Els Simpsons.

La Mònica és una cuinera que viu al centre de Nova York i que te per veïns a en Chandler, amic de la universitat del seu germà Ross i en Joey, un actor molt peculiar. Tenen per amiga, la Phoebe, una massatgista un pel esbojarrada. A l’episodi pilot apareix, de sobte, la Rachel, la millor amiga de Mònica a l’institut, que fins el moment havia estat vivint la seva vida allunyada d’aquest cercle. La Rachel acaba de fugir de la seves núpcies i busca la Mònica perquè no sap a qui demanar ajuda. Així es completa el cercle dels protagonistes de Friends.

Friends em fa gaudir, em fa riure sense parar. Tots els seus personatges són especials. La Phoebe perquè és incomprensible per a una persona normal, no creu en l’evolució, va viure al carrer i neteja l’aura dels seus amics. En Ross és un doctor en paleontologia, fanàtic dels dinosaures i bojament enamorat de la Rachel des de l’institut. La Mònica, la seva germana, és una bona cuinera però amb una obsessió malaltissa per la neteja i la perfecció. En Chandler, que ningú sap de que treballa i sempre està de broma perquè és la seva manera d’evadir els problemes. La Rachel, una nena mimada que ha d’aprendre a fer les coses per ella mateixa. I en Joey, un actor apassionat per les dones i l’entrepà de mandonguilles.

Un moment al dia sempre em recorda a Friends. Coses tan comuns com obrir la nevera, fer-me un entrepà o seure al sofà. Friends és un tractament de risoteràpia en versió dvd.

La sèrie es pot trobar a les Biblioteques de la Diputació de Barcelona.

Per Laura Pallarès


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada