divendres, 17 de juny del 2011

INTERNET: "SCANNERHITS"

Per molts de nosaltres, escoltar la ràdio és com la vida de Forrest Gump: una capsa de bombons en què no saps amb què et pots trobar. Podem estar escoltant un Boys don’t Cry de The Cure quan de sobte una onada de qüestionable pop comercial envaeix els nostres timpans fent desertar al bon gust.


I què fem? O tanquem ràpidament la ràdio o fem zapping entre les emissores.

Des de fa 5 anys, un col•lectiu entre els que es troba en Bruno Sokolowicz (famós ex presentador de l’Sputnik) coincideix en què la ràdio no hauria de ser una tómbola i que hauria de donar resposta a aquest col•lectiu que no vol escoltar certes venes musicals.

I així és com apareix la ràdio online ScannerFM. Aquesta va néixer amb la finalitat de crear una ràdio que no existia fins aleshores.

En un petit estudi de Ràdio Gràcia, Sokolowicz i altres van desenvolupar el què actualment és una plataforma musical de referència per a molts.

Perquè no només podem escoltar cançons de Blur, Nirvana, Gnarls Barkley o Blondie al seu reproductor online, ScannerHITS, sinó que va més enllà. A través de la pàgina web podem estar alerta de totes les novetats de grups, llançaments d’àlbums, concerts, futures gires i, fins i tot, festivals. També podem seguir-los a través de les xarxes socials de Facebook, Twitter i MySpace.

Pel que fa a festivals, val a dir que ScannerFM des d'un parell d'anys està retransmetent en directe alguns dels més populars a Catalunya. Sense anar més lluny, els que no vam poder anar al Primavera Sound, no ens vam perdre el concert de Pulp –entre altres– que s'emetia per l'emissora. I pel que sembla també podrem gaudir gratuïtament del Sónar 2011… o això esperem.

A més, des de que Spotify ens està restringint les hores de música, quina alternativa millor que deixar-se sorprendre per la seva selecció musical?

Així que, si no vols continuar sent com la Common People, connecta’t a ScannerHITS!

Necessites més motius?

Per Montserrat Puñet



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada