dijous, 2 de juny del 2011

TELEVISIÓ: "DEATH NOTE"

A vegades, les passions més horribles de l’home el porten a desitjar la mort d’un altre. És un simple acte de la imaginació, uns segons de ràbia alliberats que desapareixen de seguida sense deixar-se notar. Però què passaria si algú tingués realment el poder de matar a qualsevol persona només desitjant-ho? Aquesta tenebrosa idea és el centre de la història que avui us presento, Death note (o quadern de mort).


En aquest thriller policíac d’animació, Yagami Light, un estudiant exemplar i modèlic, troba per casualitat una llibreta màgica que conté unes instruccions molt peculiars: “La persona el nom de la qual sigui escrit en aquest quadern morirà”. Tot i que Yagami no s’ho creu, al final té la temptació de provar-ho i funciona.

A partir d’aquest moment la ment del protagonista s’il•lumina: “No només ha estat escollit per posseir aquest poder sinó que té el deure de millorar aquest món”. Ben aviat la seva feina serà recompensada i serà admirat arreu del món. Entre els homes s’alça un nou Déu, al qual els seus seguidors anomenaran Kira, que ha vingut a salvar-los de tots els dimonis. I com tots sabem la publicitat té un paper molt important en la societat, i afecta també al propi protagonista, que encara se sent més obligat a seguir amb la seva tasca salvadora.

Mentre les masses honoren els seus actes i el seu nom corre per tota la xarxa, les forces de seguretat internacional intenten trobar el que creuen és el grup terrorista més perillós i ben organitzat de la història, capaç de matar persones de diferents parts del món, al mateix moment i de la mateixa manera, i del qual no en tenen cap pista. Per sort, però, comptaran amb el millor investigador del món, un noi sota el pseudònim L que té moltes semblances amb el nostre assassí i una curiosa qualitat per llegir-li la ment. Serà capaç d’arribar a ell?

El nostre Déu cada cop té l’ego més crescut, està entestat en crear un nou imperi, un regne dominat per la pau i la tranquil•litat, un regne de bondat. Però quina és la línia exacta entre bé i mal i què passa si una persona innocent es posa enmig de la línia? Fins on es capaç d’arribar per evitar ser capturat? Seria lícit matar un individu innocent per aconseguir la pau mundial? Què passa quan són els amics del protagonista i fins i tot la seva família els que estan a punt de descobrir el secret del nostre estudiant “modèlic”?



La trama encara es pot complicar més amb l’aparició de nous protagonistes, personatges màgics i no cal que digui una més noies donaran el toc màgic, divertit i embolicat.

Una història amb una intriga vertiginosa que cada cop va augmentant, igual que les ànsies de “justícia” del nostre protagonista. L’ésser humà es capaç de controlar un poder tan gran? I el que és més important és capaç de saber com utilitzar-lo? Una història fantàstica i plena de màgia però amb contradiccions morals i reflexions sobre la justícia molt realistes que remouran la vostra consciència.



Trobareu tots els capítols de la sèrie en DVD en idioma original amb subtítols o en castellà al Youtube. Aquí us deixo el primer link en castellà:
http://www.youtube.com/watch?v=nmed9OPkl0E&feature=related

Però si preferiu la millor qualitat podeu trobar els DVD’s a les biblioteques públiques:
http://bit.ly/lhCvJj

Per Laura Rodas


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada