dilluns, 4 de juliol del 2011

MÚSICA: "DAYTROTTER SESSIONS"

Els cavalls i la música sempre han tingut una estreta relació. Aquest mamífer ungulat ha donat nom a discos com el Horses de Patti Smith, a bandes com els Crazy Horse, companys de singladura en directe de Neil Young, o a cançons com Wild Horses dels Rolling Stones. A més, ses satàniques majestats tenen un disc fortament influenciat pel cavall, Exile on main street. Si hem de visitar el Regne Unit, els Surfing Sirles ens recomanen que ho fem a cavall (UK a cavall). Però els cavalls no són els únics èquids que troten pel món de la música. Lee Dorsey muntava un poni (Ride your pony) mentre que Wilson Picket rondava una tal Mustang Sally. Altres grups que no s’han pogut resistir al robust encant del poni, són Hidrogenesse (Caballos y Ponis) y els sevillans Pony Bravo, que a més tenen un estudi de gravació anomenat El Rancho.

I les connexions no acaben aquí, a Rock Island (Illinois) trobem l’estudi Horseshack. Aquest estudi té una web que es diu Daytrotter, on es pengen les sessions de gravació dels grups indies que hi passen. Daytrotter s’inspira en les antigues sessions dels programes de ràdio com les mítiques Peel Sessions, on diferents grups passaven i enregistraven algunes cançons. Cada dia visita l’estudi una banda diferent que enregistra 4 cançons, que després són penjades a la web i que es poden escoltar o descarregar gratuïtament.

Cada sessió té una il•lustració exclusiva feta per Johnnie Cluney, el dibuixant de Daytrotter i un dels creadors d’aquesta web juntament amb Sean Moeller, Mike Gentry i Phil Pracht. Aquest quatre amics van decidir crear Daytrotter perquè estaven cansats de webs que es copiaven les unes a les altres i repetien el mateix. Ells volien contribuir al panorama musical amb alguna cosa que no s’hagués sentit. Daytrotter també té una secció de vídeos sobre les sessions i una secció d’entrevistes amb els músics que des del 2006 han passat per Horseshack. A Daytrotter trobaràs grups com The Pains of Being Pure at Heart, Low, Deerhunter, Iron & Wine, Grizzly Bear, Best Coast, Fleet foxes i molts més. I és clar, també hi trobaràs cançons sobre cavalls.

http://www.daytrotter.com/

Per Lídia Noguerol.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada