dimecres, 28 d’abril del 2010

ART: "La Rambla In Out al Centre d’Arts Santa Mònica"

per Elisenda Coll

Les Rambles de Barcelona són un gran aparador que amaga moltes coses dins seu. Aquest enigma popular ha estat immortalitzat en l’exposició La Rambla In Out, una mostra fotogràfica a càrrec del català Jordi Bernadó i l’italià Massimo Vitali. Es tracta de dos fotògrafs contemporanis reconeguts, que han volgut treballar en equip per al Centre d’Arts Santa Mònica. D’aquesta exposició en val tant la pena el seu contingut com la seva posada en escena.


Als balcons de l’espai Anella del Centre hi llueixen les fotografies exteriors de La Rambla, és a dir, La Rambla Out. Aquestes són a càrrec de Vitali, especialista en captar la fauna sociològica d’exteriors transitats.

D’aquesta part de l’exposició en destaca la instantània de gran format feta des de dalt de tot de la Rambla tocant amb Catalunya i que el fotògraf va fer pujat d’una grua. Fins que no va passar molta estona no va aconseguir que ningú mirés la càmera. El resultat és un mostreig autèntic de turistes, autòctons i passejants i de la comunicació que tots ells, en formes diferents, estableixen amb l’entorn.



En canvi, a les sales fosques de l’espai hi penja La Rambla In, on Bernadó ha despullat els interiors d’edificis emblemàtics del passeig: Des de les imatges kitsch del museu de cera fins a la grandiloqüència del Liceu amb l’escenari desmontat, passant per l’estudi d’un pintor estrafolari i per l’habitació grotesca d’un prostíbul amb un pòster de Jackie Chan i una creu a la paret.

L’exposició és obligatòria per als amants de Barcelona i els de la fotografia i es pot veure fins 27 de juny.

Per Elisenda Coll.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada