dijous, 29 d’abril del 2010

MÚSICA: "Nova cançó de Blur!"

per Xavi Serra

Deu molar molt ser Damon Albarn i inventar-te una banda de dibuixos animats, aplicar-hi llibertat creativa a l’hora de fer la música, dir-li al teu company de pis que creï els personatges i tot plegat poder-ho fer arribar al públic global de seguida (www.myspace.com/gorillaz). Deu molar molt ser Damon Albarn, agafar-te una bona borratxera amb el teu col·lega que tocava amb els Clash, gravar amb ell un disc de tons tavernaris i espirituosos i anar-te’n de gira mundial (www.myspace.com/thegoodthebadandthequeen). I és que Damon Albarn pot fer això i més, precisament, perquè és Damon Albarn, un dels genis del nostre temps.


Però des de feia uns anys Damon Albarn tenia una pedra a la sabata. I aquesta pedra era precisament la banda en que va donar a conèixer al món el seu torrent creatiu: Blur. Blur -que va treure el pop de la UVI a mitjans dels noranta, va ser abanderada del britpop i responsable més endavant de temes immensos com Beetlebum, Song 2 o Tender- havia entrat en barrena des que Graham Coxon, amb problemes amb l’alcohol, havia deixat el grup. Think Tank (2003), últim disc fins al moment, no va acomplir les expectatives dels fans, la banda es va separar i Albarn va arribar a dir que no hi hauria Blur fins que no pogués convèncer Coxon de tornar. Finalment, el 2008, Albarn i Coxon van aparcar les diferències i es van posar a treballar en el retorn. Van fer un concert al Hyde Park de Londres i van actuar en diversos festivals i ara, finalment, podem escoltar nou material.

El nou senzill dels de Londres es pot descarregar gratuïtament a http://www.blur.co.uk/ i es titula Fool’s day. La cançó segueix l’estela de Think Tank però té un aire de Coffee and TV. És pop adult, de mig temps i poc pretensiós. Comença parlant de la vida quotidiana i acaba reivindicant l’amor universal, una mica a la Tender, amb frases com: Don’t capitulate to the forces of the market place. They’re long departed. Consolidate the love we’ve had together on a cold day in springtime. Hem de pensar que Fool’s day és l’anunci de la imminent publicació del vuitè disc del grup amb el que, veurem, Albarn es podrà treure la pedra de la sabata. Sembla mentida, però el que més em crida l’atenció del nou single dels Blur és que sona a Blur i això, per si sol, ja és una bona, gran, notícia. És bo tenir-vos de tornada xavals!

Per Xavi Serra.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada