dimarts, 27 d’abril del 2010

MÚSICA: "Festour Estrella Damm"

per Marta Fabian

El Festour Estrella Damm torna aquest 2010 amb forces renovades. La cinquena edició del festival itinerant més important dels Països Catalans arriba a la cinquena edició amb una gira que promet ser espectacular. Més d’una desena de dates de festival ja estan tancades, en poblacions com Barcelona, Granollers, Montblanc, Cambrils, Piera, Figueres o Alcanar. El Festour compta, com ja és habitual, amb importants caps de cartell en tots els seus concerts. Aquest any sonaran grups de la talla d’Obrint Pas, la Gossa Sorda, La Pegatina, Strombers, Che Sudaka, Sotazero, Kayo Malayo o Muyayo Rif. I, a més, el festival compta amb una nova imatge, una mascota dissenyada per Kukuxumusu: un lleó fort i jove.


El Festour Estrella Damm neix ara fa cinc anys, de la mà de l’associació Tercera Via, amb la idea de crear un festival per la reactivació de la música en català que portés arreu un gran espectacle, de qualitat, amb noves i trencadores propostes musicals, millors mitjans tècnics i un nou concepte de participació social. El Festour 2009 va assolir la fita d’aplegar a més de 50.000 espectadors, xifra que els organitzadors esperen superar aquest any arribant als 70.000 espectadors.

L’espectacle del festival és una aposta de futur, ja que sempre compta amb l’actuació de dos grups de Tercera Via i d’un grup local, donant així veu a formacions emergents del país; però també és una aposta de present, ja que el Festour sempre clou amb un Gran cap de cartell que apropa el gran públic al concert.



Què és Tercera Via?

Tercera Via és, a més de l’associació organitzadora del Festour, un projecte independent creat per músics joves que neix per donar resposta a la manca d’alternatives reals a les problemàtiques dels grups que inicien la seva carrera professional al marge del mercat, sempre apostant pels músics i els seus projectes.
Tercera Via està formada per 11 bandes associades i s’hi sumen 530 grups musicals a través de la gran comunitat creada de forma espontània al web de l’entitat.
Per més informació: http://www.terceravia.org/

Per Marta Fabiàn.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada