dimarts, 6 d’abril del 2010

RECOMANACIÓ EXPOSICIÓ: "Federico Fellini"

per a2b

Un dels clàssics de les activitats gratuïtes a Barcelona és el CaixaForum, situat en un edifici modernista encarregat a l'arquitecte Puig i Cadafalch i que es va crear per a ser una fàbrica tèxtil. L'edifici és una peça única de l'arquitectura modernista industrial catalana de principis del segle XX.


Si la visita a l'edifici ja és interessant de per sí, aquesta vegada s'acompanya d'una exposició que uneix diverses disciplines en un sol personatge. Des de la fotografia, passant pel dibuix i el còmic i acabant amb el paper més destacat i motiu del seu reconeixement, l'àmbit cinematogràfic. Estem parlant de FEDERICO FELLINI i El circ de les il·lusions.

Federico Fellini, va ser un director de cinema i guionista italià. Descriu la solitud de l'home davant del món exterior, i és conegut per un estil molt característic i original; és considerat així perquè les seves obres podrien semblar ben bé un somni i les diferents escenes, personatges o localitzacions no tenen una linealitat narrativa com la que estem acostumats normalment, sinó que es connecten entre ells com nosaltres fem amb els pensaments, que podem saltar d'un a un altre sense ordre aparent.

Pel més profans, podem dir que és un dels pares del neorealisme italià, predominant en el cinema italià en els anys 40 i 50 i és considerat un dels més influents i àmpliament venerats cineastes del segle XX.
En l'exposició podrem descobrir altres facetes de l'artista, com de provocador podia arribar a ser o com el fet de sortir en les seves pel·lícules podia arribar a convertir-te en un símbol en el teu camp artístic.

Però sobretot, el que sí que aconseguirà l'exposició és que marxis amb ganes de veure alguna de les seves pel·lícules: La Dolce Vita (1960), 8 e ½ (1963) o Ginger e Fred (1986).

Com a contrapunt, pels qui ja el coneixeu, l'exposició no deixa de ser un recordatori de la seva biografia.


Federico Fellini
El circ de les il·lusions

Fins al 13 de juny.

CaixaForum Barcelona


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada