diumenge, 9 de maig del 2010

CINEMA: “Trailers”

Per Trumbo D.

Avui la cosa va de curts. Però no de curtmetratges, sinó de trailers. Aquelles petites peces cinematogràfiques que veiem abans de començar la nostra peli i que ens deixen clavats a la butaca. Si el trailer és bo, experimentem la sensació de voler anar a veure la peli en qüestió.


Durant dos minuts la peli passa davant nostre com si fos un gustós entrecot (que em disculpin els vegetarians) que devorariem amb passió cinèfila. Un trailer no deixar de ser un anunci de dos minuts per vendre la peli. Això vol dir que veurem les millors imatges, les més impactants i apabullants, però si es tracta d'una comèdia, també veurem part de les escenes claus, les més delirants, per despertar els primers riures del públic.

Per a mi un trailer té dos valors molt importants. El primer i bàsic és despertar-me l'interès. L'altre dia em va passar veient el de la peli “Oceanos” (el documental més car de la història i no m'extranya). Les imatges són la representació de la bellesa. Tens ganes de veure el film, fins i tot de mullar-te entre dofins i balenes. D'això es tracta, de voler entrar dins la pantalla.

L'altre valor és el de comprovar la perícia i habilitat del muntador per presentar la peli en dos minuts i que la cosa enganxi. Sabeu que hi ha muntadors que es dediquen a això concretament? És autèntica màgia per narrar mini històries de maxi pel·lícules, tot sovint.

“Terminator 2”, “Avatar” o “El senyor dels Anells” no serien el mateix sense els seus trailers que van fer salivar a mig món mesos abans de la seva estrena. D'això a Hollywood en saben un munt i fan presentacions dels trailers per anar escalfant la butaca (i sobretot la taquilla).

La xarxa conté nombroses peces que podrien qualificar-se d'autèntiques peces artesanals. Des de Hitchcocks com “Psicosis” a “Tiburon” del rei Midas Spielberg, passant pel “2001” d'en Kubrick. Tot ho trobareu a Youtube i si voleu una selecció més acurada a “trailersdecine.com”.

Però si algun gènere cinematogràfic domina l'art del trailerisme, aquest és el de terror. Si no us en dono alguns exemples. Mireu els trailers de “The Descent”, “Seven”, “Alien” per acabar amb “Rec” i després atreviu-vos a obrir tots els armaris de casa a la matinada.

Trumbo D.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada