divendres, 2 de juliol del 2010

CINEMA: "Cinema a la Fresca"

Per Aram Bonmatí.

Ara que arriba el bon temps a mi personalment em ve força menys de gust tancar-me en una sala fosca i ombrívola, encara que tingui un aire acondicionat d'allò més agradable; el que ara em demana el cos és aprofitar la fresqueta nocturna per a anar a passejar, sortir a gaudir de la nostra ciutat o, per què no? Anar a veure el cinema d'una manera... diferent.


Sembla que molts ajuntaments i associacions de Catalunya també són partidaris d'aquesta idea, i quan arriba l'estiu aposten per organitzar cicles de cinema a l'aire lliure, tot sovint gratuïts i que inclouen pel•lícules clàssiques que són de bon recordar, o bé d'altres més modernes però que no han gaudit de tota la difusió que es mereixien. El nombre de propostes d'aquest tipus s'amplia any rere any, i per a aquestes vacances estiuenques us hem preparat una petita sel•lecció d'algunes de les que ens han semblat més interessants. A partir d'ara, si us quedeu tancats a casa empassant-vos l'últim especial sobre la boda del “torero” de moda amb la cupletaire del moment, serà perquè vosaltres voleu...

GIRONA:
Ja fa pràcticament deu anys que el Cinema Truffaut organitza el seu cicle d'estiu a la Plaça Josep Pla. Aquest any ens ofereix tres pel•lícules rodades a les terres gironines i que podem considerar clàssiques sense cap mena de dubte:

6 de Juliol: La piel quemada (Josep M. Forn, 1967), ambientada a la Costa Brava i que a més comptarà a més amb la presència del director.

13 de Juliol:Pandora y el holandés errante (Albert Lewin, 1950), rodada a Tossa de Mar i amb la inmortal Ava Gardner de protagonista.

20 de Juliol: De repente, el último verano (Joseph L. Mankiewicz, 1959), rodada a Begur. Recomanació personal: aquesta no us la podeu perdre de cap manera!


BARCELONA:
Aquí les opcions son pràcticament inesgotables, o sigui que només us en presentarem algunes:

Cada dijous del mes de Juliol, a les Cotxeres de Sants a les 22h, podeu gaudir d'una pel•lícula digna d'Oscar durant el seu Cicle de Cinema a la Fresca; “Gran Torino” i “El secreto de sus ojos” són dues de les que ens fan més peça.

Si us heu aficionat a això d'anar al cinema a la fresca els dijous, durant el mes d'Agost haureu de canviar de local, però tranquils, que tampoc queda gaire lluny: els dijous a les 22h, podeu anar a la projecció gratuïta dels Jardins de la Vila Florida (Muntaner, 548)

A més a més, al llarg de tot l'agost, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona torna a organitzar el seu cicle “Gandules”, on podrem veure desde grans clàssics difícils de trobar fins a les propostes audiovisuals més innovadores, tan sols aptes per a espectadors de mentalitat molt... oberta. Això sí, si voleu gaudir d'aquestes magnífiques i eclèctiques sessions, aneu-hi aviat, perquè si no us tocarà seure a terra! Esteu avisats...

LLEIDA
L’Agrupació del PSC de Lleida també organitza el seu "Cine a la fresca!", de caire polític (Salvador, Goodbye Lenin...) i gratuït. Podeu assistir-hi tots els dijous del mes de Juliol a partir de les 21:30, a la Sala Joan Raventós.

Malauradament encara no hem trobat cap activitat d'aquest tipus que s'organitzi a Tarragona, però ens han dit que de ben segur que ben aviat n'apareixerà alguna a les vostres agendes: estigueu alerta!

Per Aram Bonmatí. (del programa de ràdio "Ningú no és perfecte")
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada