dijous, 1 de juliol del 2010

MÚSICA: "Edwyn Collins - "Home Again"

Per Xevi Canals

Segons la pàgina web oficial de l'Edwyn Collins (http://www.edwyncollins.com/ ) l'escocès publicarà un nou disc el 13 de setembre. Per a aquest nou treball s'ha deixat acompanyar de gent com en Johnny Marr, en Roddy Frame o l'Alex Kapranos dels Franz Ferdinand. Serà el seu primer disc gestat després de superar dues hemorràgies cerebrals el febrer del 2005, que ens van fer patir per la vida d'un dels músics més admirats i reivindicats de la música independent. Collins va ser membre fundador dels Orange Juice, el grup emblema del mític segell independent Postcard, de Glasgow, creat per Alan Horne i en el qual també hi havia els Josef K, Aztec Camera i, per molt poc temps, els australians Go-Betweens, entre altres.


L'última obra de Collins fins ara és "Home Again" (07), que té la particularitat que va ser gravat poc abans del greu contratemps mèdic del músic i publicat quan la seva recuperació ja era una feliç realitat. Per cert, per si us interessa, la seva dona, Grace Maxwell, va escriure un llibre relatant l'experiència de la recuperació de Collins (Falling & Laughing. The Restoration of Edwyn Collins). Les facultats de Collins van quedar seriosament afectades, però això no ha estat obstacle per tornar als escenaris i ara, per sort per a tots, tornar a crear.

Quan va sortir "Home Again", la idea de poder escoltar material inèdit de l'Edwyn Collins semblava un regal caigut del cel, però l'aura especial que envolta el disc no ens hauria de fer restar mèrits a la fantàstica col•lecció de cançons que conté. Es tracta d'un disc marcadament acústic i reposat amb peces amb tocs de soul d'ulls blaus com "You'll Never Know (My Love)", balades com la que dóna títol al disc, algun tall country, la fosca "Leviathan" o pop marca de la casa, tot amb la profunda i personal veu de Collins.

Podeu trobar el disc a moltes de les biblioteques municipals:
http://sinera.diba.cat/search~S171*cat?/Xedwyn+collins&searchscope=171&SORT=R/Xedwyn+collins&searchscope=171&SORT=R&SUBKEY=edwyn%20collins/1%2C2%2C2%2CB/frameset&FF=Xedwyn+collins&searchscope=171&SORT

Per Xevi Canals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada