dilluns, 20 de setembre del 2010

"FRINGE"

Per fi, ja era hora. Després de dues temporades, TV3 ha descobert la gran producció de J.J.Abrams (creador de Lost), l’home acostumat a fer sèries per triomfar. Des d'octubre podrem gaudir de Fringe, una de les apostes més arriscades dels últims anys.


Fringe és una sèrie que brilla amb llum pròpia, no només pel carisma dels seus personatges, sinó també per l’espectacularitat dels seus efectes especials i, com no, pel seu argument que fa que no puguis deixar de veure-la. Per poder definir millor sense tirar cap spoiler, podríem fer una mescla de diferents referents coneguts per tothom:

1. X-Files. Dos agents del FBI que investiguen casos estranys amb aire alienígena. Podríem dir que no només s’assembla per les peculiaritats dels casos que han d’investigar els agents del FBI sinó per la tensió sexual Mulder-Scully que es pot entreveure a Fringe.

2. CSI. No estaríem parlant de les similituds amb l’equip d’en Grissom, tant exacte amb les seves conclusions científiques forenses però sí que a Fringe trobem clares al•lusions als treballs post-mortem després d’un crim.

3. Doctor Frankenstein. Més aviat, el científic boig de la sèrie, Walter Bishop, seria una mescla del personatge creat per Mary Shelley amb el geni Albert Einstein.

Conclusió: X-Files + CSI + Doctor Frankenstein = FRINGE.

Així de senzill i complicat alhora.

Olivia Dunham (Anna Torv), una agent del FBI, veurà com tota la seva vida canvia quan entri en l’anomenada ‘divisió Fringe’, una secció que s’encarrega d’investigar i solucionar tota mena de fenòmens paranormals. Però per fer-ho necessita l’ajuda del Doctor Walter Bishop (John Noble) un científic que ha passat 17 anys tancat en un hospital psiquiàtric i del seu fill, Peter Bishop (Joshua Jackson o el Pacey de Dawson’s Creek), un personatge d’allò més enigmàtic.

Mutacions extraordinàries, embarassos de 10 minuts, autobusos gelatinosos,... aquests són alguns dels casos que ha d’investigar aquest peculiar equip. A més, totes les situacions amb què es troben estan envoltades d’un impecable tractament d’efectes especials audiovisuals que t’obliguen a creure’t tot allò que estàs veient. I, creieu-me, no voleu creure el que veureu.

I si, a més de tot això, hi afegim que la sèrie ha sortit d’una de les ments més prolífiques de la televisió de qualitat, J.J.Abrams, cal dir més motius per seguir-la?

Ah, sí, un últim. En Leonard Nimoy (senyor Spock) hi apareix.

Benvinguts a la divisió Fringe.

TV3 ha anunciat que emetrà la sèrie a partir d’octubre.

Per no perdre-us cap detall de la magnífica interpretació del científic boig, utilitzeu l’opció Versió Original Subtitulada del vostre TDT.

Per Montserrat Puñet

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada