dimecres, 24 de novembre del 2010

ART "WORLD PRESS PHOTO"

WORLD PRESS PHOTO: a Barcelona fins el 8 de desembre


Cita indispensable pels amants de la fotografia. L’exposició World Press Photo 2010 ja és a Barcelona, com sempre al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) fins el 8 de desembre. Les 170 fotografies guanyadores d’aquest concurs mundial volen ser un recull dels esdeveniments més importants del 2009. Cada any, el WPP fa veure als espectadors els pitjors conflictes i desastres naturals del planeta, però ensenya també la cara amable de la natura i posa de relleu històries humanes amagades rere la brutalitat i espectacularitat de bombes i terratrèmols.

Un any més, un jurat internacional independent format per 19 membres ha estat el responsable d’escollir les imatges guanyadores entre les enviades per fotoperiodistes, agències i diaris de tot el món. En l’edició World Press Photo 2010 han participat 5.847 fotògrafs (195 de l’Estat espanyol), amb 101.960 enviaments d’imatges classificats en 10 categories: Personatges d’actualitat, Notícies d’actualitat, Temes d’actualitat, Temes contemporanis, Vida quotidiana, Retrats, Art i Entreteniment, Natura, Reportatges d’esport i Esport i Fotografies d’acció.


En l’edició d’aquest any, que ha estat força qüestionada per la foto guanyadora –potser no tan espectacular i efectista com les d’altres anys i que no ha agradat a tothom—, es repeteixen temes recurrents en cada edició, com el conflicte a l’Afganistan i l’alta criminalitat a països com Mèxic i Colòmbia. Tampoc falta espai per l’Àfrica, tant per ensenyar costums com la caça d’un elefant i la conseqüent cocció per fer-ne un gran àpat com per posar de relleu pràctiques brutals com la mort per lapidació.

La guerra de l’Iraq també hi apareix, amb una visió diferent que mostra els danys col·laterals, tan físics com psicològics, dels soldats que hi van participar. I, per descomptat, també hi ha lloc per Obama, el gran personatge públic de l’any, i per les sempre espectaculars imatges d’esports.


Per segon any consecutiu, l’entitat organitzadora de l’exposició a Barcelona, Photographic Social Vision, ha hagut d’establir un preu d’entrada, aquest any de 4,5 euros. Tot i així, podeu aprofitar per anar-hi gratis tots els dijous (de 20h a 22h) i diumenges (de 15 a 20h), i podeu beneficiar-vos de diversos descomptes (consulteu-los a http://www.cccb.org/).

Per Núria Vila.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada