dijous, 18 de novembre del 2010

INTERNET "CULTURCAT"

La Conselleria de Cultura de la Generalitat ha creat http://www.culturcat.cat/, una web amb la qual, asseguren, es pot accedir a “tot el que cal saber sobre la cultura catalana”. És una potent eina de difusió cultural que compta amb 500 articles, 180 audiovisuals i 2.000 fotografies. La informació s'organitza en 12 temàtiques culturals que van de la literatura a la gastronomia, passant per la història, les arts visuals o la música. Els continguts estan avalats per experts en cada matèria i es poden consultar en català, castellà, anglès, francès i occità.




La navegació està plantejada de manera que els continguts s'enllacin, es relacionin, de manera que es vagin encadenant temes de diversos àmbits temàtics que puguin estar relacionats i tenir així una visió àmplia de la cultura catalana avui i el seu llegat. Alhora, però, es pot escollir una navegació clàssica dels continguts.



El fons documental és molt ric i la funció divulgadora està ben plantejada. Els articles no són gens densos, tot al contrari. Compleix realment la seva funció. És altament recomanable. Una mirada ràpida als articles de la història musical del país, per exemple, us en convenceran ràpidament. No us ho perdeu!

Per Cesc Valls

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada