dimecres, 10 de novembre del 2010

RUTES: CEMENTIRI MONTJUÏC

Qui no té una llista de coses a voler fer, visitar, provar, viatjar, experimentar, sortir,... La típica llista que creix i no s'escurça. I van passant els dies. Fins que n'arriba un que dius: però, això? Això no ho hagués pogut fer fa temps? I perquè no ho he fet? Et poses les mans al cap i et promets a tu mateix que a partir de llavors escurçaràs la llista.


Doncs aquest estiu, a mi m'ha servit per reduir una mica la llista. I una d'aquestes coses la vull compartir amb vosaltres. Barcelona té múltiples rutes turístiques, però una de ben original és la que s'ofereix pel cementiri de Montjuïc. Tant els barcelonins com els turistes tenen l'oportunitat de fer una visita guiada pel cementiri on poden veure tombes i panteons de diferents estils arquitectònics i de personalitats de la vida catalana.

És una visita perfecta per a fer a la tardor o a la primavera. No fa la calor que t'apalanca, ni el fred per a voler que s'acabi per a entrar en calor en algun establiment. Recomanada especialment per als amants de la fotografia. Permet molts racons per a jugar amb la càmera i passejar tranquil·lament.

Hi ha tres recorreguts: l'artístic i l'històric de tres hores de durada, i el combinat de dues hores i 37 sepultures. Nosaltres recomanem aquesta última ruta per a fer un primer tast. La visita et permet conèixer el patrimoni artístic, cultural i històric de finals del segle XIX i principis del XX que guarda aquest cementiri.

Un dels racons més curiosos és, per exemple, un carrer del cementiri on les famílies benestants de la burgesia catalana del segle XIX competien per tenir-hi el millor panteó. Així com també, un espai per a que poguessin ser enterrats aquells que tinguessin altres confessions religioses, com ara protestants, jueus o "bruixes". Podrem contemplar la tomba del president Companys i l'escalinata que mai es va acabar que havia de permetre tenir una entrada directe al mar.


La ruta, que inclou 37 sepultures, es pot fer cada segon i quart diumenge de mes i és gratuïta.

Més informació:

Pàgina web de Cementiris de Barcelona.

Guia gratuïta i molt detallada de l'itinerari pel cementiri de Montjuïc.


Resum:

Cementiri de Montjuïc.

Mare de Déu de Port, 56-58. 08038 Barcelona.

Tel. 934 841 970

Segon i quart diumenge de mes, 11h.

Per A2b

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada