dijous, 17 de febrer del 2011

CINEMA: "La tradició dels Oscar"


Quedem poques setmanes per la cerimònia dels Oscar i el més calent és a l’aigüera. Cada any les pel•lícules més nominades s’estrenen a poques setmanes de la cerimònia. Aquest any de les 10 nominades, 6 s’estrenen al llarg del més de febrer, dues les podeu trobar encara a la cartellera, i dues més ja estan editades en DVD i Blu-ray. Si sou d’aquells que us agrada veure les 10 pel•lícules abans de la cerimònia, avui us recomanarem aquelles que podeu trobar disponibles a les biblioteques per gaudir-les a casa.

La primera d’elles és la que un servidor considera la millor de les 10: Toy story 3. És la millor a tots nivells, però tots sabem que no li donaran l’Òscar. Si se’m permet l’expressió, la manca de pebrots i l’excés de conservadorisme dels acadèmics de Hollywood impediran que Woody i Buzz Lightyear s’enduguin el premi a la millor peli de l’any. Això sí, el premi de consolació a la millor pel•lícula d’animació de l’any està assegurat. Si encara no l’heu vist, correu! És la millor de la saga. Una peli, emotiva, amb altes dosis d’adrenalina, amb uns personatges amb molta ànima i amb instants emotius impagables. Riureu i plorareu amb Woody, Buzz i la colla. Una absoluta meravella de pel•lícula.


Més transgressora és Orígen. També nominada, està dirigida per Christopher Nolan. Orígen és visualment espectacular i capaç d’intel•lectualitzat un gènere nascut per no fer pensar al públic com és el cinema d’acció. Nolan construeix un puzle on Leonardo DiCaprio s’introdueix en el somni d’un empresari per recuperar la seva família. A banda de requerir l’atenció de l’espectador durant tot el metratge, crea un producte original i visualment no té res a envejar a aquesta tonteria de barrufets gegants que va fer James Cameron. Nolan és fidel al seu estil que ja ens va deixar amb la boca oberta a Memento.



I això és el que de moment podeu veure gratis. La resta, tocarà pagar.



Per Ignasi Arbat (del programa de ràdio "ningú no és perfecte"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada