dilluns, 21 de febrer del 2011

TELEVISIÓ: "MAD MEN"

Mirar sèries és una de les activitats que més plaer causa. Sobretot en temps de crisi, perquè només has de tenir un/a pis/casa, un televisor/ordinador, electricitat i tdt/internet. Tenint en compte com s'ha encarit cada un dels elements anteriors potser no és del tot gratuït si ho pensem bé i no hauria de sortir en aquesta web. Sort que encara no s'ha de pagar pel plaer, o sí?


Després de Lost, som uns quants els que ens sentim orfes en aquest camp, desorientats per no trobar res que ho substitueixi i poder parlar hores i hores sobre les diferents teories. De fet, més que el fet de veure la sèrie en si, crec que el que més trobem a faltar són precisament les cabòries amb els amics.


Doncs bé, la proposta d'aquesta setmana es tracta precisament d'això de parlar d'una sèrie. I en aquest cas es tracta de Mad Men. Però no es tracta de recomanar-vos la sèrie, si no,literalment, de parlar-ne.


Primer de tot, un petit incís pels qui no sàpiguen de quina sèrie es tracta. Mad Men es situa a la dècada dels 60, als Estats Units, i gira en torn els personatges que treballen a l'empresa de publicitat Sterling Cooper. El més captivador de la sèrie és el reflex de la societat del moment. Sobretot el paper de la dona.

Et permet observar tota una sèrie d'actituds que en aquell moment es veien com a "normals" i que ara ens esgarrifaríem de com de sexistes eren i que fan que et plantegis, d'aquí 50 anys quan facin una sèrie sobre la nostra època, també ens esgarrifarem?

Així doncs, per parlar d'aquesta sèrie la cita és doble i des de dos vessants diferents:


Parlem de sèries: Mad Men: vida al suburbi nord-americà, de John Cheever a Raymond Carver

El 08/02/2011 a les 19:00h

Biblioteca Xavier Benguerel

Av Bogatell,17

Sant Martí


Parlem de sèries. Mad men: història i televisió en escenaris posteriors a l'11-S, a càrrec de Fernando de Felipe

El 15/02/2011 a les 19:00h

Biblioteca Vila de Gràcia

C Torrent de l'Olla,104

Gràcia


Més informació a la web de les biblioteques de Barcelona.

Per A2b





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada