divendres, 15 d’abril del 2011

INTERNET:"LIP DUB PER LA LLENGUA"


Hi ha poques coses que siguin gratuïtes, culturals en forma de oci i a més reivindicatives. Així doncs us recomanem un paquet complet de tots aquests ingredients per aquest cap de setmana. Es tracta de fer un lip dub per la llengua! Per tal de donar a conèixer el català i promocionar-lo.

Segurament molts ja sabreu que és un lip dub, però per si queda algun despistat, us hem de dir que un lip dub ("doblatge labial", en anglès) és un vídeo musical realitzat per un grup de persones que sincronitza els seus llavis, gestos i moviments amb una cançó popular. Posteriorment, s'edita la gravació incorporant la cançó original com a banda sonora. Per veure un exemple podeu visionar el lip dub per la independència que es va realitzar a Vic i que té el record mundial de participació.

Així doncs us hem d'informar que el Lip dub per la llengua s'enregistrarà en dues preses dos dies diferents:

• El divendres 15 d'abril a partir de les 15.00 de la tarda es gravarà a la plaça Universitat de Barcelona el pla final, amb la participació del grup Macedònia, que crearà la coreografia, i dels actors Jordi Martínez i Lina Forero (el Paco i la Ruth de la sèrie Vent del plà) com a presentadors. Al vespre, el grup Pirat's Sound Sistema farà la cloenda de la jornada.

• El dissabte 16, de 09:30 a 13:30, es filmarà a la Rambla del Raval la resta del lip dub, que comptarà amb la participació de més de 20 comparses i de nombroses cares conegudes. Està confirmada, per exemple, la presència dels integrants del grup Gossos, Quim Masferrer (dels Teatre de Guerrilla), Joel Joan (actor i director), Núria Feliu (cantant), Carme Lafay (escriptora), Yacine Belacehne (músic), Xavier Graset (periodista), Jordi Martínez, Lina Forero i David Berga (actors), Esteve Rovira (director de la sèrie La Riera), així com diversos membres del repartiment d'aquesta sèrie, com Estel Solé, i Pere Tàpies (cantant), entre d'altres.

La cançó escollida és Corren, del grup Gossos. Aquesta iniciativa surt de la Xarxa d'entitats de nouvinguts, formada per 23 entitats de nouvinguts i per la Plataforma per la Llengua, amb l'objectiu de promocionar el català com a llengua comuna.

Ja sabeu, aquest cap de setmana teniu una cita amb la llengua. Vosaltres trieu com utilitzar-la ;)

Per a més informació visiteu Lip dub per la llengua.

Per A2b.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada