divendres, 15 d’abril del 2011

MÚSICA: "CYAN"


La banda catalana ja ha iniciat la seva gira per diverses ciutats espanyoles presentant el seu segon àlbum. Sota el nom d’un color, Cyan es presenten com el grup revelació de la música pop rock del panorama nacional. Amb el recolzament de la discogràfica BMG presenten el seu segon disc: Historias para no romperse. Actualment endinsats en la seva gira pel territori espanyol, el grup barceloní va oferir un concert a la 2 de la sala Apolo a principis de mes, amb més de 150 persones competint amb l’ actuació de Roger Waters a la ciutat catalana. Javier Fernández, la veu del grup, escriu cançons d’ allò que ens recorden a histories properes que combinen la realitat, la imaginació i l’ innocència que sovint es perd a l’ edat adulta. Amb el propòsit de recuperar aquest món de fantasia titulen el disc amb l’ intenció de convertir les deu peces en un antídot que recordi a tothom les seves experiències amb una lliure interpretació de les lletres del conjunt. Fidels als seus gustos musicals com Love of Lesbian, Daft Punk o Arcade Fire, pretenen trobar l’ equilibri per crear un estil propi. Començant per el seu single “Turistas heridos” passant per “Te deslizas” o “Mecanismos nocivos”; la guitarra de Gorka Dresbaj, Jordi Navarro i el propi cantant amb la bateria de Sebastián Limongi i el baix d’ Antonio Lara, el grup dibuixa una identitat pròpia que independent de les lletres acurades, fan que la melodia ens transporti a mons onírics que poden semblar realitats utòpiques per paradoxal que pugui semblar.

Una recomanació molt especial ja que aposten per la no comercialització del seu CD que s’ ofereix de forma gratuïta a la seva pàgina web i que saben de primera mà l’ esforç que cal dedicar per aconseguir una gira nacional després de diverses cancel•lacions a diferents ciutats espanyoles.

Gràcies a les xarxes socials, i de la mateixa manera que altes grups com els lleonesos Shoefiti, han arribat a una gran massa de públic amb l’ ajuda de la promoció per Spotify, Facebook, Myspace, Twitter i Youtube.

Historias para no romperse es ja un indispensable pels melòmans del pop-rock en espanyol.

Aqui teniu un video del concert de Barcelona, amb l'edició d'Angela Notario.

Per Alba Vera. (http://chicasemilla.blogspot.com/)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada