dissabte, 14 de maig del 2011

ART: "LA NIT DELS MUSEUS A BARCELONA"

Fins a 48 museus serán gratuïts de 19h a 1h.La Nit coincideix amb el festival internacional de poesia.

Barcelona celebra avui dissabte 14 de Maig la Nit dels Museus, una iniciativa que permet visitar fins a 48 museus de la ciutat comptal i l’àrea metropolitana gratuïtament de les 19h a la 1 de la matinada. Aquest any, la cita coincideix amb el festival internacional Barcelona Poesia, que s’allargarà fins el 17 de maig. Per aquest motiu, en molts museus podràs trobar recitals de poesia mentre fas la visita.

Entre les exposicions i les performances que podràs veure destaquem l’original ‘Genius Loci’ a la Fundació Miró. Deu grups musicals del panorama indie català han dissenyat un espai on experiementen entorn de la música i l’art. S’hi troben instal·lacions de Standstill, Mishima, els Amics de les Arts o The PInker Tones entre altres. Cada espai va acompanyat d’una cançó del grup. Tot i ser un museu lleugerament aïllat, és imprescindible pels amants de la música. Val la pena.

Pels més petits, el Cosmocaixa ofereix ‘Dinosaures. Tresors del desert del Gobi’, un recorregut per admirar fins a 12 esquelets sencers de dinosaures i més de 50 peces d’ossos, dents i cranis. També es un bon moment per descubrir el Museu d’Idees i d’invents de Barcelona.

Pels fans de l’art contemporani, el MACBA inaugura just demà l’exposició ‘Museu de les narratives paral·leles’, una selección d’obres provinent de Ljubljana, dedicada a l’art d’avanguarda de l’Europa de l’Est des de la posguerra.

Avui, doncs, és un bon moment per gaudir dels Museus com poques vegades es pot fer, de nit i de forma gratuïta. Això sí, cal anar-hi amb temps per evitar cues.

Trobaràs tota la programació aquí: http://www.bcn.cat/lanitdelsmuseus/2011/ca/index.shtml

Per Elma Vila Alguersuari (Twitter @Elma_Vila)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada