dissabte, 14 de maig del 2011

ART: "LA NIT DELS MUSEUS A LLEIDA"

Lleida es vesteix de cultura per sortir dissabte a la nit


Lleida se suma un any més a La Nit dels museus; una iniciativa promoguda pel Consell d'’Europa en què participen més de 2.000 institucions museístiques de 40 països per tal de promoure i oferir, en un projecte comú, una manera diferent i creativa de visitar-les. Per quarta vegada, els museus i equipaments culturals de la ciutat de Ponent s'’adhereixen per obrir les seves portes i oferir diverses activitats el dissabte 14 de maig des de les 20.00 fins a les 24.00 h.

El Museu de Lleida serà el protagonista de la nit amb la presentació de l’'espectacle “"MéMoires"”, una peça que reforça el lema del Dia Internacional dels Museus: Museus i memòria. L’'obra dirigida per Jaume Belló, y que ha rebut la col•laboració de l’'escriptora lleidatana Rosario Curiel parlarà sobre el destí de les persones i presentarà el museu com a guardià dels objectes i la memòria. Els visitants podran visitar la col•lecció permanent del museu a més d’'una itinerant dedicada al Centre de titelles.

La nota musical l’'oferirà el Centre d’'Art la Panera amb "“redUniform"”, un espectacle musical que es basa en l'’humor i la sorpresa i empra tot una sèrie de trucs màgics per captivar els espectadors de principi a fi. A més a més restaran obertes al públic la exposicions “"Fi de silenci" de Carlos Garaicoa”, “"La qüestió del paradigma" i “"Pedro “Garhel"”.

També el Turó de la Seu Vella es convertirà en aquesta ocasió en un dels pols de l'’atracció de la jornada amb una visita nocturna a "“El Castell del Rei"”, un nou espai per al patrimoni. Es tracta d'’un lloc ineludible del llegat comú de Lleida que finalment obra les seves portes.

I per als mes somiadors el Museu de l’'Aigua presenta “"Què amaga el cel?"”, una activitat on amb l'’ajut de telescopis els visitants es podràn endinsar en el cel nocturn per descobrir la lluna, els planetes i els estels. Es complementarà amb projeccions d’'imatges del firmament.

A aquestes dues iniciatives s’'hi sumen la resta d'’espais museístics de la ciutat: l’'IEI ens presenta les seves exposicions “"Els anhels del poble"”, "“Hamelin"” i “"Souvenirs"”; el Museu d’'Art Jaume Morera obra les portes a “"Catalunya Visió”" i “"Toni Sirera, La mirada abstracta"”; el Museu de l’'Automoció ens presenta “"Roda Roda"”; i per últim el CaixaForum amb la “"Un altre Egipte"” col•leccions coptes del Museu del Louvre.

Més informació: nits dels museus a Lleida

Per Lídia Rizos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada