divendres, 20 de maig del 2011

CINEMA: "NON STOP BARCELONA ANIMACIÓ"

Barcelona s’omple d’animació


La tercera edició del cicle Non Stop Barcelona Animació torna a la ciutat per a difondre el cinema d’animació, una disciplina cinematogràfica que, sobretot els darrers anys, ha aconseguit el reconeixement que mereixia.

Per això, des del col•lectiu Non Stop Barcelona Animació, els organitzadors d’aquest cicle de cinema, volen que els dies 19, 20 i 21 de maig la ciutat es rendeixi a aquest art, donant-li el lloc que mereix.

Fins fa poc temps, s’infravalorava l’animació perquè hi havia la idea generalitzada que aquesta faceta del setè art era exclusivament pensada i creada per al públic infantil. Però res més lluny de la realitat. L’objectiu que des de fa tres anys busca el cicle de cinema d’animació és desfer tòpics i aconseguir que aquesta disciplina sigui “tan propera com exòtica, tan natural com complexa, una eina per emocionar i per explicar històries, per abstraure’s i per mirar la realitat”.

Per aconseguir aquest propòsit, el Non Stop Barcelona Animació comptarà aquest any amb la presència d’Albert Garcia, director de producció de ‘Chico y Rita’, que explicarà tots els detalls del procés de creació del llargmetratge animat de Fernando Trueba i Javier Mariscal. Durant el cicle tindran lloc activitats diverses, com ara una masterclass amb Felipe Morell sobre els llargmetratges animats de Hollywood, Toni Mengual explicarà com va ser donar vida als personatges de ‘L’il•lusionista’ i es podran veure alguns dels millors curts de la temporada: ‘Angry Man’, ‘The External World’, ‘Les Bessones del Carrer Ponent’ i ‘Madagascar Carnet du Voyage’. En la clausura, es projectarà part de l’obra de Segundo de Chomón amb música en directe de Josep Maria Baldomà.

El Non Stop Barcelona Animació, que es farà majoritàriament a l’Espai Jove la Fontana del barri de Gràcia, és una bona proposta per a gaudir del setè art i de les novetats cinematogràfiques, ideal tant per als cinèfils com per als que no ho són tant. Sobretot, una molt bona oportunitat per poder gaudir de pel•lícules que habitualment no tenim tant a l’abast.

Per a més informació: http://nonstopbarcelona.com/

Per Marta Fabián.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada